Ankara-Samsun yolunda ağır vasıta kısıtlaması

Samsun Valiliği, İçişleri Bakanlığının Taşıt Tedbirleri Genelgesi kapsamında, Ankara-Samsun istikametinde 14-16 Haziran tarihleri arasında ağır vasıta araçlarının seyrine kısıtlama getirileceğini duyurdu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2024 Kurban Bayramı ile 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme denk gelmesi sebebiyle, 14-15 Haziran tarihlerinde büyükşehirlerden diğer şehirlere ve turizm bölgelerine yoğun taşıt trafiği beklendiği belirtildi. Bu yoğunluğun olumsuz etkilerini azaltmak ve ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarını önlemek amacıyla kamyon, çekici ve tanker gibi ağır vasıta araçlarının Ankara-Kırıkkale-Samsun güzergahı ve bu güzergah üzerindeki giriş çıkışlarında kısıtlamalar uygulanacağı bildirildi.

Kısıtlamanın 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'da başlayıp, 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'e kadar süreceği açıklandı. Tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze, meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş ürünler, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta, süreli yayınlar, kurbanlık hayvanlar ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tankerlerin ana arterler dışında alternatif güzergahlarda seyretmeleri veya zorunlu durumlarda ana arterleri mümkün olan en kısa sürede kullanmaları gerektiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri