Stroke dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmaya göre, günde dört porsiyon az yağlı süt ürünü tüketmek, inme riskini yüzde 12 azaltıyor.
Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü bilim insanları, Dr. Susanna Larsson başkanlığında yaptığı araştırmada, 45 ile 83 yaş arasında 75 bin sağlıklı İsveçli kadın ve erkeğin beslenme alışkanlıklarını, yaşam tarzını ve sağlık verilerini değerlendirdi.
Düzenli olarak az yağlı süt ürünü tüketenlerin iskemik inme geçirme ihtimalinin ise yüzde 13 azaldığı görüldü.
Bilim insanları, bu ürünlerin inme riskini azaltmasının, sağlıklı beslenmenin tansiyon üzerindeki olumlu etkisiyle bağlantılı olduğunu tahmin ediyor. İsveç'te genelde az yağlı süt ürünlerine eklenen D vitamininin de rolü bulunabileceği belirtiliyor.