NTV Eğitim koordinatörü Sadık Gültekin ve Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova'ın sunumuyla eğitim semineri ilgiyle izlendi. Seminerde sınav ve sınav stresi ile ilgili bilgiler verildi.
Eğitim uzmanı Sadık Gültekin'in konuşması heyecan ve ilgiyle dinlendi. Sadık Gültekin Namık Kemal Lisesi son sınıf öğrencilerine ilk olarak Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaşayan ve çobanlık yapan 19 yaşındaki İrfan Tüfekçi ÖSS'de yüksek puan alarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne İngilizce Tıp bölümüne yerleştiğin anlattı. 5 yaşında elektrik çarpması sonucu sağ kolu omuzundan kesilen Tüfekçi'nin, Engelli olmam hayata tutunmamı engelleyemedi.
Doktorsuzluk yüzünden kolumu kaybetmem tıp idealini seçmemde etkili oldu. Çobandım, artık doktor olacağım dediğini hatırlattı.
Namık Kemal Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerine çok çalışmaları gerektiğini öğütleyen Sadık Gültekin, "Sınavda ve Hayatta Başarı" konusunda öğrencilere başarıya ulaşmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği, hedef koymanın önemi gibi konuları hayattan örnekler vererek seminere gelenler ile bunları paylaştı. Sadık Gültekin, "Sizin önünüzde 50-60 yılınız var bunu nasıl değerlendireceğiniz sizin bugünkü çalışmalarınıza bağlı. İnsanın en önemli kazanımı ve dostu aldığı eğitimidir. O sizi hiçbir zaman ve şekilde bırakmaz. Aileniz ananız, babanız, eşiniz, çocuğunuz bir gün sizi bırakacak. Siz eğitiminizle baş başa kalacaksınız. Şimdiki çalışmalarınız geleceğinizi belirleyecektir. Çalışmak zor diyorsunuz biliyorum. Çalıştığınız yalnızca ders. Anlamıyorsanız 2 kere daha fazla çalışacaksınız. Onda da anlamıyorsanız 3 kere. Yok olmuyorsa 4 kere. Abarttın hocam diyorsunuz biliyorum. Evet çalışmayı şimdi abartacaksınız. Gerkiyorsa şimdiden bunu yapacaksınız" dedi.
Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova da yaptığı sunumunda Üniversitelerinin koşullarını bu yıl sınava girecek öğrencilere anlatırken, "ÖSYM Bursu; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre ÖSYM Kılavuzunda belirtilen bölümlere, belirlenen kontenjanlar çerçevesinde yerleştirilen Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) uyruklu öğrencilere verilen burstur. Burs; lisans veya önlisans programı için öğrenim ücreti muafiyetini ve gerektiği takdirde İngilizce Hazırlık Okulu'nda bir yıllık eğitimi kapsamaktadır.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre ÖSYM Kılavuzunda belirtilen bölümlere, 1., 2. ve 3. tercihi ile yerleşen öğrencilere aşağıda belirtilen oranlarda verilen burstur. DAÜ'ye burslu olarak yerleştirilen öğrencilerin bursu İngilizce Hazırlık eğitimi gerektiren programlarda bir yıl, lisans/önlisans programlarında da normal eğitim süresi boyunca koşulsuz olarak devam eder. Öngörülen süreyi aşan durumlarda, öğrencinin kayıt yaptırdığı yıldaki öğrencilerin ödedeği öğrenim ücreti ilgili öğrenciden talep edilir. Birden fazla burs ve/veya indirim hakkı kazanan öğrenciler bu hakların yalnızca birinden yararlanabilir." ifadelerine yer verdi.
DENGE/EĞİTİM