Bayram öncesi trafik yoğunluğu artıyor

Bayram ve karne tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, şehirde ve şehirler arası yollarda trafik yoğunluğu oluşturdu.

Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte trafikte en üst seviyede yoğunluk bekleniyor. Özellikle Samsun-Ankara ve Samsun-Ordu kara yollarında ciddi yoğunluklar yaşanıyor. Yetkililer, memleketine gitmek için yola çıkan vatandaşları aşırı hız yapmaması konusunda uyardı.

İlkadım'da yoğunluk
Samsun şehir merkezinde bulunan Atatürk Bulvarı ve Barış Bulvarı'nda trafik yoğunluğu sabah saatlerinden itibaren hissedilmeye başlandı. Karne tatilinin de başlamasıyla birlikte öğrenci servisleri ve şehir dışından gelen misafirler şehir içerisinde kalabalık oluşturdu.

Özellikle İlkadım ilçesi Kilise kavşağı öğle saatlerinde kilitlendi. Yetkililer, sürücüleri alternatif güzergahlar kullanmaları ve mümkünse toplu taşımayı tercih etmeleri konusunda uyardı.

Şehirler arası yollarda durum
Samsun'u çevre illere bağlayan kara yollarında da yoğunluk gözlemleniyor. Samsun-Ordu, Samsun-Sinop ve Samsun-Ankara kara yollarında araç kuyrukları oluştu. Her yıl özellikle Ladik, Havza ve Kavak ilçelerinden geçen yol güzergahlarında trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

Uzmanlar sürücüleri yola çıkmadan önce uyardı
Trafik uzmanları, bayram yoğunluğunda güvenli bir seyahat için şu önerilerde bulunuyor:
Erken Yola Çıkın: Trafik yoğunluğuna yakalanmamak için mümkünse tatilden bir gün önce yola çıkın.
Dinlenerek Sürün: Uzun yolculuklarda sık sık mola vererek dinlenin ve araç kullanırken dikkatli olun.
Trafik Kurallarına Uyun: Hız limitlerine ve trafik işaretlerine mutlaka riayet edin.
Alternatif Rotalar Kullanın: Yoğun yollar yerine alternatif güzergahları tercih edin.

Bayram sevincini kazaya kurban vermemek için tüm sürücülerin daha dikkatli ve sabırlı olmaları büyük önem taşıyor. Yetkililer, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunarak, güvenli ve huzurlu bir bayram tatili diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri