Konu hakkında görüşlerine baş vurduğumuz bazı terzi esnafı, sıkıntılarının ortak olduğunu, çağın gereği hızlı üretim ve makinalaşmanın kendilerini zor durumda bıraktığını söylediler. Mesleklerini yitirmemek için zor koşullara rağmen emek sarf ettiklerini kaydeden terziler çağa ayak uydurmak için teşvik sisteminin kendileri için de geçerli olması gerektiğini vurguladı
"HALKIMIZ BİZE SAHİP ÇIKSIN"
Terzi ustası Mustafa Sezer,
"Bazı meslektaşlarımız çeşitli iş yerlerine ucuz mal yaparak piyasayı öldürüyor. Ayrıca pos makinaları ve kredi kartlarıyla milletimiz hazır elbiseye yöneldi. Bu durum da mesleğimize büyük darbe vurdu. Halkımızın artık terzilik mesleğine sahip çıkmasını istiyoruz. "
TERZİLER SON DEMİNİ YAŞIYOR
Terzi Ustası Ali Erbil
" Zamane gençleri spor elbiseye daha çok rabet gösteriyor. Bu durum da bizim işlerimizi ister istemez olumsuz şekilde etkiliyor. Büyük mağazaların taksit imkanları var. Bizler de bu şekilde taksit yapamadığımız için müşteri olmuyor. Zaten bana göre bu mesleğin 4 veye 5 senelik ömrü kaldı. Terzilik mesleğinde artık çoğu arkadaş tamiratla yada sabit müşterileriyle ayakta kalıyor. Eğer çevren varsa bu mesleğe zorla da olsa bi şekilde devam ediyorsun. Artık çırakta yetişmediği için son nesillerini yaşıyor".
"TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMAK LAZIM"
Terzici Yılmaz Usta
"Meslek artık teknelojiye dönüyor, elbiseler daha kaliteli makinelerle dikliyor diğer meslektaşlarımızda bu makinelere dönerse daha kaliteli işler çıkacaktır.Çırağa yetişmeme sebebi çırağa gereken değer verilmediği için çırak yetişmiyor. Sevgi şevkat olmadığı için ayriyetten para vermedikleri için çırak yetişmiyor. .Günümüz teknelojisinde daha teknik daha spesyel makinelerle çalışmamız lazım, bunlar olmayınca kalitede olmuyor zaten."
Bülent Karslıoğlu