Birleştirici Güç
Toplumu ayakta tutan değerlerden bir tanesi vatandır ve ortak milli değerlerin başında gelir. Vatan; bayrak, din, dil, tarih ve kültür bağı bulunan toplumların birlikte yaşadığı coğrafyadır. Bu vatan üzerinde yaşayan insanların ise milli değerleri, vatan sevgisi, bayrak, milli marş,gelenek ve görenekler ile üzerinde yaşanılan toprakları kazanmak adına verilen mücadelelerdir.
Sorulduğunda herkesin düşüncesi vatan ise, ülke içerisindeki ayrışmanın nedeni nedir ? Genelleme yapmadan, birincisi iktidar hırsı, diğeri uzun yıllardır yaşanan terör olayı. Toplumun ayrışmasında etken bir oluşumdur terör konusu. İlk bakışta yok gibi görünse de aslında halkların arasına yarayı sokmakta ve sadece kaşınmayı beklemekte. İktidar hırsı sadece yönlendirmedir, seçim sonrası veya değişen şartlara göre fazla hasar vermeden düzelebilecek düzeydedir.
Tarafsız bir açıdan bakmaya çalışıldığında yüz yıllarca birlikte yaşamış halkların farklılıkları veya farklı olduğunun farkına varmaları neden son dönemde ortaya çıkıyor ? Mesela kurtuluş savaşında böylesi bir ayrışım olsaydı ülke içerisinde bekli de bu günki topraklar üzerinde bunca insan birlikte yaşamıyor olacaktı. Ülkenin en zor döneminde bu ayrışma yok iken, ayakları üzerinde durmaya başlandığında neden terör sorunu yaşanmaktadır ülke içerisinde?
Ülke için en güzel yönetim şekli demokrasidir. İktidar daha demokrat olacağım dediğinde karşısında muhalefeti buldu, aynı muhalefet iktidar olsaydı ve aynı konular üzerinde çalışsaydı yine bir karşı duruş sergilenecekti.
Demokrasi nedir ? Halkın kendi kendisini yönetmesi sistemine dayanan bir yönetim şeklidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhuriyet yönetimi ile birlikte demokrasiyi benimsemiş bir hukuk devletidir.
Devam eden terör olayını da göz önüne alarak iktidar partisi bir takım oluşum içerisine giriyor. Ülkemiz demokrasi ile yönetiliyor söyleminde sürekli eksiklikler ön plana çıkartılıyor, tüm bu eksikliklerin düzeltilmesi adına adım atılıyor.
Bu faaliyet cumhuriyetin 79. Yılında yani 2002 yılında başlatılıyor. Bu zamana kadar gelen tabulaşmış konular, alışkanlıklar silinmeden bir takım şeyleri değiştirmek adına hareket ederseniz olumsuzluklarla karşılaşmanız kaçınılmazdır. Günlük olaylar üzerinde değişiklikleri bir şekilde yaparsınız fakat insanların beyninde klişeleşmiş şeyleri değiştirmeniz mümkün olmaz.
Terör örgütü kendisini meşrulaştırma adına takip ettiği yöntem, adına konuştuğu insanların isteklerinin karşılanmasıdır görüntü olarak. Aslında bu olayın bir perdelemeden ibaret olduğunu herkes bilmektedir.ne istiyor halk diye soru sormak çokta mantıklı değil, halk adına hareket ettiğini ve terörden beslenenlerin söyleminden başka bir şey değildir bu istek. Anadilde eğitim, eşit vatandaşlık hakkı vs.
İktidar bu konular üzerinde önlemler almaya başladığında, eskiye tabi olanlar ki bunlar genelde muhalefet partilerinin mensupları gibi görünenler olsa da buna değişiklik yapmak isteyen iktidar yanlıları da olumsuz bakmaya başlıyor. Terörden beslenenler ise hiçbir zaman tatmin olmayıp isteklerine istek katmaya devam ediyorlar.
Ülkenin en iyi yönetim şekli demokrasi idi, demokrasi çıtasını yükseltelim dendiğinde sorunlar çığ gibi büyümeye başlıyor. Bu kadar çok sesliliğin olduğu yerde milli değerlerde önemini yitiriyor. Vatan bilinci geri plana itiliyor.
Bir çok nedenden dolayı ayrışmaya başlayan halkları ortak bir noktada birleştirecek güç veya değer olarak elde kalanın ne olduğunu bilmek ya da anlamak ne yazık ki mümkün değil. Çünkü siyaset her şeyi kirletti maalesef.