BİTKİSEL ATIK YAĞLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), atıkların kontrol altına alınması ve gelecek kuşaklara daha temiz bir çevre bırakılması hedefiyle sıfır atık çalışmaları kapsamında bitkisel atık yağların geri dönüşüme kazandırılması için etkinlik düzenledi.

OMÜ Arama Kurtarma Öğrenci Topluluğu ve gönüllü öğrenciler, sosyal farkındalık çalışması yürütmek amacıyla evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 2. Kampüs Yemekhanesinde bulunan bitkisel atık yağ kutularına getirerek; diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasının sağlanması ve geri kazanım veya bertarafa gönderilmek üzere bırakıldı. Etkinlikte konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, öğrencilerin çevre adına yaptıkları çalışma için tebrik ederek bu tarz faaliyetlerin artarak devam etmesini diledi.

Çevre bilinci son derece önemli fakat daha da önemlisi bunu uygulamaya koymak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yazıcı, “Bunu çoğumuz yapıyoruz ama yine de yaşadığımız ortamlara baktığımız zaman tam anlamıyla kurallara uymadığımızı görüyoruz. Bir insan yaşamış olduğu çevreye saygı duyarsa, o çevreyi korursa kendisine saygı duymuş olur. Ve temiz bir çevrede huzurlu yaşam sürmüş olur. Bu nedenle yapmış olduğunuz aktivite aslında çevreye saygı adına son derece önemli.” ifadelerini kullandı. Üniversite’nin çok güzel bir kampüse sahip olduğuna da dikkat çeken Yazıcı, yönetim olarak ana hedeflerin GreenMetric World University Rankings sıralamasında OMÜ’yü daha üst sıralara yükseltmek ve çevreci projelerin sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DENGE EĞİTİM Haberleri