gelişi güzel atılan şişeler ve camların geri dönüşümünü de sağlamış oluyoruz" dedi
Kurs öğretmeni Arif Deniz, kullanılmayan, çöpe atılan cam şişe ve eski camları işleyerek geri dönüşümünü sağladıklarını söyledi. Yaz dönemi nedeniyle kursa genellikle ev kadınları ve tatilcilerin ilgi gösterdiğini belirten Deniz, "Burada kişiye özel cam boncuk yapımı dersleri veriyorum. İsteyen cam boncuklarını kendi yapabiliyor, isteyen arkadaşlarıyla takı tasarımı yapıyor. Kursiyerlere çok çeşitli boncuk modellerini ve tekniklerini öğretiyorum. Bazı kursiyerlerimiz kendi stillerini belirliyor. Bir cam parçasını 600 ile bin derecede oksijen gazı ile eriterek bal kıvamına getiriyoruz. Burada özel gözlükler takarak kor cama istenilen şekilleri veriyoruz. Bu kurs sayesinde çevreye gelişi güzel atılan şişeler ve camların geri dönüşümünü de sağlamış oluyoruz" dedi. "Cama şekil vermek için onu anlamak, tanımak, onun gönlünü hoş tutmak gerekir" diyen Deniz, yaptıkları işin bir sanat olduğunu ifade etti.
BU ÇALIŞMADAN BÜYÜK KEYİF ALINIYOR
Deniz, şöyle konuştu: "Buradaki bütün kursiyerler, içinden gelen düşüncelerini, yaşam tarzlarını, hayallerini cama işliyor. Bundan da büyük keyif alıyorlar. Hem bir hobileri, bir meslekleri oluyor. Bir kursiyer 4-5 dakika içinde bir cam parçasından çok güzel bir nazar boncuğu yapabiliyor. Bütünüyle istedikleri renkte kendileri tasarlıyorlar."
KURS SONUNDA ATÖLYE AÇMAK İSTİYOR
Deniz, kurs sonunda yaptıkları ürünler için sergi açacaklarını da ifade ederek, sergide bu ürünleri satışa sunacaklarını bildirdi. Kursa katılanlardan Ayşenur Öztürk ise kor cama şekil vererek nazar boncuğu ve biblo yapmanın kendisini rahatlattığını söyledi. Tezgahlarda satılan cam nazar boncuklarını çok beğendiğini ifade eden Öztürk, "Nazar boncuklarının, cam takıların ve bibloların nasıl yapıldığını hep merak etmiştim. Şimdi burada kendim her renk camdan nazar boncuğu yapıyorum. Çocuklarıma, arkadaşlarıma yaptığım nazar boncuklarını dağıtıyorum. Kurs sonunda bir atölye de açmak istiyorum" dedi.