Boyun ağrılarını hafife almayın!

Uzm. Dr. İlker Solmaz , “ Gün boyu bilgisayar ekranına doğru eğilerek çalışma sonucu ortaya çıkan boyun ağrılarına gereken özen gösterilmediği takdirde fıtığa ve sonrasında ise sinirlerin baskı altında kalmasına bağlı olarak bacaklarda güçsüzlük, idrar ka

Boyun ağrılarında erken teşhisin önemine de değinen Solmaz, doğal tedavi yöntemi Proloterapi hakkında da bilgiler vererek, boyun ağrılarına ve boyun fıtığına karşı önleyici tavsiyelerde bulundu.

Boyun Fıtığında Kalıcı Tedavi Mümkün
Günümüzde etrafımızdaki her üç kişiden birinin boyun ağrısı şikâyeti yaşadığını, yanlış duruş şekli ve egzersizden yoksun yaşamın buna neden olduğunu belirten Türkiye Proloterapi ve Ağrı Merkezi Klinik Direktörü Uzman Doktor İlker Solmaz, “Boyun fıtığı rahatsızlığının başlangıç döneminde boyun ve sırt ağrısı ön plandadır. Boyun ağrıları eklemlerin, omurların arasında yer alan disklerin ve omurga çevresindeki kas ile bağların bozulması sonucu gelişerek fıtığa ve kemiklerin birbirine sürtmesi sonucu da kireçlenmeye neden olur. Vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasını devreye sokan doğal bir tedavi yöntemi olan Proloterapi ile boyun bölgesindeki hasarlı dokuya enjekte edilen şeker içerikli solüsyon ile bağların iyileşmesi sağlanarak omurga üzerindeki bası kalkar ve hasta sağlıklı günlerine ameliyat olmadan dönebilmektedir” diyerek kalıcı tedavinin mümkün olduğunu söyledi.


“Bir Bölgedeki Ağrı Tedavi Edilmediğinde, Başka Hastalığa Neden Olabilir”
Boyun kaslarını kuvvetlendirmenin ve fizik tedavi uygulamalarının ağrıların azalmasında geçici tedaviler olduğunu söyleyen Uzm. Dr. İlker Solmaz, “Ağrılar ilerledikçe fıtığa, fıtığın da sinirlere baskı yapması sonucunda kollardan parmaklara kadar uzanan ağrı ve uyuşmalar meydana gelir. Sonrasında sinirin baskı altında kalmasına bağlı olarak kuvvet azalması başlar ve tedavi edilmeyen bölgeye bağlı olarak bacaklarda güçsüzlük, idrar kaçırma gibi rahatsızlıklara neden olur” açıklamasında bulunarak vücudumuzun sesi olan ağrıları dikkate alıp, erken teşhis ile tedavi olmanın son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Fıtık Oluşmadan Yok Edilebilir
Proloterapi tedavi yönteminin, doğru ellerde uygulandığında herhangi bir yan etkisi olmadığını, boyun fıtığı ameliyatı öncesi uygulanması gereken etkili ve kalıcı bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Dr. İlker Solmaz, hastalıkla ilgili kesin teşhisin; “muayene, spinal termografi ve gerekirse MR incelemesi ile koyabiliyoruz “ dedi. Solmaz, ayrıca “fıtığı oluşmadan önlemek Proloterapi ile mümkün. Koruyucu ve önleyici Proloterapi uygulamaları ile fıtığın sinyalini veren ağrılı dokulara yapılan şekerli su uygulaması ile erken dönemde tedavi gerçekleştirebiliyoruz" açıklamasında bulundu.

Yüzde Yüze Yakın İyileşme
Doğal bir tedavi yönetimi olan Proloterapinin etkinliğini ise “Proloterapi tedavisi ağrıyı geçici olarak dindirmekten öte ağrıya neden olan hasar görmüş dokuların tamir edilmesini sağladığı için yüze yüze varan bir iyileşme imkanı sunmaktadır. ”diyerek açıklayan Uzm. Dr. İlker Solmaz tedavinin, hastadan hastaya değişmekle beraber en az 4-6 seans uygulandığını sözlerine ekleyerek alınması gereken önlemler konusunda tavsiyelerde bulundu.

Boyun Ağrılarından Korunmak İçin Alınabilecek Önlemler;
1.Masa başında çalışıyorsanız, kol destekli bir sandalyede, omuzlarınız geride ve ayaklarınız yere değecek şekilde oturun.
2.Sırtınıza ve belinize arkadan destek verin. Ensenize de bir yastık ile destek sağlayın.
3.Sandalyeden öne doğru kayarak kalkın.
4.Uzun süre bilgisayar kullanmak, kitap ve gazete okumak, televizyon seyretmekten sakının. Masada otururken kısa aralar verip, ayağa kalkın.
5.Yüksekten bir şey alacaksanız, merdiven kullanarak o yüksekliğe yakın olmaya çalışın.
6.Ani ve sert hareketlerden kaçının.
7.Özellikle iş yaparken rahat ve sıkmayan kıyafetler giyin.
8.Kısa yürüme ve gerinme egzersizleri yapın.
9. Çok sayıda veya kalın yastıkla yatmayın, televizyon izlerken kanepenin koluna başınızı dayayıp, uyuya kalmayın.
10.Telefonun ahizesini omuz ile boynuzun arasına sıkıştırarak konuşmayın.
11.Omurga sağlığınız için yüzmeyi de ihmal etmeyin. Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri