Boyunluk

Kravat-Papyon- Fular. Erkeklerin gömlek üzerine, boyunlarına taktıkları daha neler var bilemiyorum. Takım elbise-gömlek ve olmazsa, olmazı kravattır bunu biliyorum. Bu konuda aynı fikirde" miyiz?
Özel sektörün bazı kesimlerinde bir çalışansanız, hele de bir devlet dairesinde memursanız üniformanız; Takım elbise, gömlek ve kravattır. Bu giyim tarzı Cumhuriyet dönemi ile adeta özdeşleşmiştir. Bu konuda da fikir ayrılığımız yok değil mi?
Lafı eveleyip, gevelemeden anlatmak istediğim asıl mevzu" ya geleyim.
Konum Okullarımız; Her okulun kendine özgü renklerde üniforma özelliği de taşıyan, erkek öğrenciler için söylüyorum kıyafetleri var ve kravat takmak ta mecburi…
Peki  kravat, usulen ve de şeklen nasıl takılır? Bunu uzun, uzun anlatmaya tarif etmeye gerek yok, bakınız üst köşedeki beni yansıtmadığı iddia edilen resmime. Gömlek yakası düğmelenmiş, orta irilikte bağlanmış kravat la kıyafet tamamlanmış. İtirazı olan, takım elbise-gömlek ve kravatın başka bir şekilde de giyilebilineceğini tarif edecek olanınız var mı?
Şimdi bakınız okullu gençlerimizin takım elbiseli, gömlekli kravatlı hallerine, bir kere ütü hak getire pantolon boru, ceket çuval. Peki çoğu okul armalı kravatların takılış biçimleri nasıl?
Gömlek yakasıyla, kravat düğümü arasında bir buçuk karış mesafe var. Üstelik gömleğin de üstten iki düğmesi açık. Garip bir görüntü, takım elbise gömlekle kravatın korkunç bir kombinasyonu. Olay şıklıktan, derli toplu biraz da düzlükten çıkmış bir vaziyette. Anlaşılan o ki, okullu gençlerimiz bu yaşlarında resmi bir ciddiyet taşımayı veya dayatılan bir kıyafetin taşıyıcısı olmayı istemiyorlar.
Kravat böyle takılıp garip görüntüler sergilenecekse hiç takılmasın daha iyi. Ne dersiniz?