Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, Halk ekmek olarak piyasaya çıkan ekmeğin sadece kalitesi değil fiyatının da yüksek olduğu, bu nedenle halkın tercih etmeyeceğini söyledi.
HALK EKMEĞİ DEĞİL ZENGİN EKMEĞİ
Başkan Yiğit, fabrikada üretilen ve vatandaşın damak zevkine uygun olmadığını düşündüğü halk ekmeğin asıl amacı vatandaşa ucuz fiyatta ekmek satmak olmasına rağmen ekmeğin, 40 veya 45 kuruşa satılacağı söyledi. Durum karşında Yiğit Oysa ki şehrimizde 35 kuruşa ekmek satılan bir ortamda bu ekmek Halk ekmek değil, olsa olsa zengin ekmeği olur. dedi
ALTI AY SONRA KAPANIR
Kesin bir dil ile fabrikanın 6 ay içerisinde kapanacağını söyleyen Fırıncı esnafının temsilcisi Ali Yiğit Halk ekmek olarak piyasaya sürülen ekmeğin daha önce bir çok fırın tarafından piyasaya sürülmesine rağmen, rağbet görmediği için kapandığını, elli yıllık fırıncı olan Gürcüoğlu Ekmek fabrikaları ve Aysan ekmek fabrikalarına vatandaşın rağbet etmemesi nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldıklar ve taş fırını ekmek üretimine geçtiler. Fabrikaya yapılan milyar TL'lik masrafa acıyorum. Harcanan paraların Samsun halkının paraları bu nedenle bunca paranın heba olmasına üzülüyoruz diye konuştu.
5000 KİŞİ BU İŞTEN GEÇİNİYOR
Samsun'da 200-220 civarında fırın bulunduğunu, her fırında ortalama 5 kişi çalıştığını ve her ailenin yaklaşık beş kişiden oluştuğunu, yaklaşık beşbin kişinin bu işten geçindiğini, açılan bu fabrikanın beşbin kişinin ekmek yediği, bu insanların ekmeği ile oynamanın çok yanlış bir iş olduğu ifade eden Başkan Yiğit sözlerine şöyle devam etti Her fırsatta yerli firma, yerli işçi, yerli mal satım alımından söz edilirken İstanbul'dan gelen bir firmanın bunca insanın ekmeği ile oynamaya kalması kabul edilecek bir durum değil. dedi
NUFUSA ORANLA MEVCUT FIRINLAR FAZLA
Samsun nüfusuna göre 100 tane fırının yeterli olmasına rağmen işsizlik nedeniyle 220 civarında fırın açılması üstüne üstük günlük 15.000 ekmek üreten kapasiteli fabrika kurulmasının mevcut fırınlara kilit vurmak anlamına geldiği de farklı bir görüş olsa gerek. Halk ekmeğin vatandaş tarafından yenilmesinin söz konusu olmayacağından fırınların kapanmasının ihtimal dahilinde görünmediğini de ifade eden bazı fırıncı esnafı sadece harcanan paraya acıdıklarını ifade ettiler.
HALK EKMEK OLMASI İÇİN 25 KURUŞA SATILMALI
Halk Ekmek olarak piyasaya çıkan ekmeğin ancak zengin ekmeği olabileceğini ifade eden vatandaşlar bu ekmeğin halk ekmek olabilmesi için 25 kuruşa satılması gerekir aksi halde bu ekmek halk ekmeği değil zengin ekmeği olur. Ankara; İstanbul gibi Büyükşehirlerde Halka ekmeğin satılmasının tek nedeni ucuz oluşu ve taş fırın ekmeği zevkinin bulunmaması olarak görülüyor. Samsun'da ekmek fiyatlarının 35 kuruşa ile 60 kuruş arasında satıldığını söyleyen Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit Halk ekmeğinin 35 kuruştan daha aşağı fiyata satılması gerektiğini aksi takdirde fırıncıların rekabete gireceğini söyledi. Halk Ekmek fabrikasının hem tat olarak hem fiyat olarak fırınlar ile rekabete giremeyeceğini girerse fazla ayakta kalamayacağının altını çizdi. Anıl OLFAZ
BU EKMEK YENMEZ
Halk ekmek adıyla piyasaya çıkan ekmekle ilgili yapılan araştırma sonucu vatandaşın fabrikada yapılan ekmeği hiç bir vatandaşın yemediği iddia edildi.
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.