Samsun Egitim ve Araştırma Hastanesi ZEMİN KATI 4 nolu giriş kapısı koridorundan CUMA günü NAMAZ görüntüsü. ŞEHİR HASTANESİ konumuna getirilmeye aşamasındaki bu yerde CAMİ denecek normal bir yer yok. Bodrumda küçük bir yer azami 100 kişi alabilir, Cami olarak tahsis edilmiş. CUMA namazlarında koridorlar vatandaşın ellerine ne geçirdilerse yere serip namaz kıldıkları bir yer görünümde, onlarca metre bu mekandan uzakta, koridorun uzunabildiği yer kadar bulunabilen bir yerde namaz kılmak, Müslümana reva görülen bir eziyettir. .
Buralara her gün yeni binalar dikenlerin SOSYAL BİR İHTİYAÇ olan CAMİ yi hiç akıllarına getirmedikleri görülüyor. İnsanların. Hele hastaheneye düşen hastaların yakınlarının ve refakatçıların manevi yönden ihtiyaçları olan İBADET edebilme hakkının, EMSAL ibadethaneler halinde olmasının zarurililigidir.
Diyanet ve Şehrimizdeki temsilciliği MÜFTÜLÜK ün talimatı ile hemen her Cuma bir yer için vatandaştan para yardımı talep edilip bu hizmet yapılabilirken. Kendi bölgemizde ihtiyaç olan bu hizmetin GÖRMEMEZLİKTEN gelinmesinin yakışıksız olduğudur. durum TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE de aynıdır. O kadar boş mekan var iken, aradan geçen yıllara rağmen buralara CAMİ yapılmaması sorumlulara yük getirecek bir olaydır.
Buralarda okunan vakit EZANLARININ birilerini rahatsız ettiğinden, seslerinin kısılması ise ,İLGİNÇTİR. Hükümetin azınlıklara tanıdığı hak ve menfaatlere rağmen, BİNLERCE Müslümanın her gün uğrak yeri halindeki HASTANELERDE bu görüntülerin NORMAL OLMADIĞIDIR.
Bir zamanlar Baş Örtüsü meselesinde, DEMİREL in, BAŞINI ÖRTMEK İSTEYENLER ARABİSTAN! a GİTSİNLER , demesi gibi, Araştırmadaki yetkililerin de, NAMAZ İÇİN KARŞIDAKİ MEZARLIGA GİTSİNLER diyecekleri fısıltısı kulağıma gelmektedir.
Hastanedeki bir TUVALET meselesini dahi çözmekten aciz ve duyarsız idarecilerin böyle bir yeri nasıl idare ettikleri sorgulanmalı, İSMİ ENFEKSİYON HASTANESİNE çıkan bir kurumun, hangi eller tarafından idare edildiği düşünülmelidir.