Apuhan, AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Bölümüne 2012 yılı içerisinde yaklaşık 30 bin hastanın başvurarak poliklinik hizmeti aldığını, bunlar arasından yaklaşık bin 500 kişinin burun ve sinüs ameliyatı olduğunu söyledi.
TIKALI BURUN KALP KRİZİNE NEDEN OLUYOR
Modern tıbbın gelişmesiyle birlikte hem teşhis hem de tedavi bakımından güzel sonuçlar aldıklarını belirten Apuhan, ''Hastanemiz son teknoloji ile donatılmış bir hastane. Hastalarımız gerek polikliniklerde, gerekse servislerde personelimiz tarafından gerekli ilgi ve alaka gösterilerek tedavi edilmektedir'' diye konuştu.
Kulak, burun ve boğaz şikayetlerinin özellikle kış mevsimlerinde arttığına dikkati çeken Apuhan, burun tıkanıklığının özellikle vücut sistemini etkilediğini söyledi.
Apuhan, sözlerini şöyle sürdürdü:''İşin alfabesi yani A, B, C'si solunum yolları. Burun tıkanıklığı bütün üst solunum yolları ve akciğerleri etkiliyor. Burun tıkanmasına burun eti ve burundaki kemiğin kırılması neden olmakta. Bunların tedavisini zaman geçirmeden yapmak lazım. Bu sorun kişiye sistemik olarak rahatsızlık vermekte.Burun tıkanıklığının vücuda birçok olumsuz etkisi var. Tıkalı olan burun, kalp krizine ve horlamaya neden olur. Bu sorun ileride hastalarda uyku apnesi olan hastalarda hiper tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına da sebep olabilir.''
Apuhan, kendilerine başvuran hastalara önce teşhis konulduğunu, ameliyat gerekirtiren bir durumun olması halinde de kısa sürede randevu verilerek tedaviye başlanıldığını söyledi.