Buzlu yolda yürüme teknikleri

Buzlu yolda ellerin cepte olması ve büyük adımlar atılmasının düşmeye neden olduğunu belirten uzmanlar "Buzlu yolda eller cepte yürümeyin!" uyarısında bulundu

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı Samsun'da da hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının iyice hissedildiği Samsun'da kaldırımların ve yolların buzlanması nedeniyle yürümek neredeyse cambazlık istiyor. Özellikle trafikte karşıdan karşıya geçişlerde zorlanan yayaların, ayaklarının kaymaması için dikkat etmesi gereken noktalar var. Buzlu yolda ellerin cepte olması, büyük adımlar atılması düşmeye daha çok neden oluyor.

ELLER CEPTEN ÇIKMALI
Ellerin cepte olması ise kırıkların artmasına, düşerken kafanın yere çarpmasına bağlı beyin kanamalarına kadar varan büyük tehlikelere neden olabiliyor. Uzmanlar, buzlu yollarda mümkün olduğunca küçük adımlar atarak yürüyüp dengede kalmayı öneriyor. Ellerin cepte olmaması ise düşme anında avuç ortalarını yere koyarak, vücudun herhangi bir bölgesinin yere daha sert bir şekilde çarpmasına önleyeceği uyarısında bulunuyor. Ellerin cepte olması ise kırıkların artmasına, düşerken kafanın yere çarpmasına bağlı beyin kanamalarına kadar varan büyük tehlikelere neden olabiliyor.

KORKMADAN ADIM ATIN
Özellikle kış aylarında buzda kayarak düşmeye bağlı kırıkların arttığına dikkat çeken uzmanlar bu kırıkların genellikle en zor iyileşen kalça kırıkları olduğunu bildiriyor. Bu nedenle kışın yürümeye çok dikkat edilmesini isteyen uzmanlar öncelikli olarak yolda yürürken korku içerisinde olunmaması gerektiğini söylüyor.

ÖZELLİKLE YAŞLILAR DİKKAT ETMELİ
Öte yandan yaşlıların kış aylarında mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları gerektiğini bildiriliyor. Kış aylarında dışarı çıkan yaşlıların daha çok kırık şikayeti ile sağlık kurumlarına başvurduklarını dile getiren uzmanlar yaşlılarda kemik erimesine bağlı olarak kemiklerin daha kırılgan olduğunu belirtiyor.

Yaprak KOÇER



GENEL Haberleri