özellikle sabah saatlerinde bir kahvaltı durağı olarak çakallı menemeni ve bu yemeğin yanında olmazsa olmazı çakallı pidesi birlikte marka değeri haline gelmiştir.dedi
MARİFET İSTEYEN PİDE
Kırış konuşmasında, Yarım asırlık bu kültürün, Çakallı Pidesi, özel marifet isteyen gerçek lezzet için fırın ustalarının püf noktalara dikkat ettiği bir pide türü olduğunu söyledi. Çakallı Pidesi ile lezzet durağında önemli mesafeler aldığına dikkat çeken Başkanvekili Kırış, Bu pideye özgü birçok fırın ustası Çakallı köyünde yetişmektedir. Güzergahı Çakallıdan geçenler için Çakallı Pidesi bir bakıma insanlarımız içinde geçim kaynağı olmuştur. Yöresel yemeklerin tadını 'çakallı Pidesi' vermektedir. Kavak'da yapılan ve sınırları aşan Çakallı Menemeni şimdi pidesi ile marka yolculuğuna devam etmektedir şeklinde konuştu.
DENGE GAZETESİNE TEŞEKKÜR
Kavak AR-GE sorumlusu Mehmet Köseoğlu Denge Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Kavak ilçemizin kültürel turizmde önemli değerleri vardır. Bizde bu değerlerimizi belgelemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye Patent Enstitüsüne coğrafi işaretler kapsamında sunduğu çakallı pidesi ibareli coğrafi işaretin tescil belgesinde belirtilen özelliklere uygun uygun üretimin yapılabilmesi için gerekli başvurularımızı gerçekleştirdiklerini söyledi. Samsun ve ilçelerindeki kültür ve trizm değerlerine yer vererek markalaşma yönünde ilçelerin faaliyetlerini anlatma fırsatı yakaladığına dikkat çeken ARGE sorumlusu Mehmet Köseoğlu, Denge Gazetesi'ne kültür hizmetlerinde bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum dedi.
Ramazan AKSOY