Çorum'un coğrafi işaret tescili bulanan Oğuzlar cevizi, hasat döneminde daha dalından inmeden alıcı buluyor. Kolay kırılan ince kabuğu, lezzeti, beyaz rengi ve yüksek yağ oranı gibi özellikleriyle tüketiciden yoğun talep gören Oğuzlar cevizi, işlenerek yurt içi ve yurt dışındaki pazarlara gönderiliyor. İlçede geçen yıl zirai don nedeniyle yüzde 90 civarında verim kaybı yaşayan üreticiler, bu yıl hasat dönemine yaklaşık 1 ay kala ağaç dallarındaki meyvelerin sayısından ve iriliğinden memnun. Oğuzlar Ceviz Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Oğuz Hantal, yaptığı açıklamada, ilçenin en büyük gelir kaynağının ceviz üretimi olduğunu söyledi. Üreticiler olarak bu yıl bereketli bir hasat dönemi geçirmeyi beklediklerini belirten Hantal, "Bu yıl verimiyle, kalibresiyle cevizler çok kaliteli. 2023'te ürünümüz olmadığı için tüketiciye ulaştıramamıştık. Bu yıl ise tüketiciye kaliteli ürünümüzü ulaştıracağız. Hasat için 1 ay daha var ama şu anda cevizlerin içi dolu, kalite yüksek. Havaların böyle gitmesiyle bu yıl tüketiciye çok kaliteli ceviz ulaştıracağız." dedi.