Çiftçimizin her zaman yanındayız

Terme Belediyesi tarafından temin edilen, kahverengi kokarca zararlısı ile mücadelede kullanılacak, 1000 adet feromon tuzağın çiftçilere dağıtımına başlandı. Başkan Kul, “Her zaman çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Terme Belediyesi tarafından temin edilen 1000 adet feromon tuzağın dağıtımı başladı. Terme’nin Altunlu Mahallesi’nde düzenlenen programda, Terme Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir tarafından çiftçilere feromon tuzağın kullanım yöntemi anlatıldı. Uygulamalı olarak çiftçilere nasıl kullanılacağı gösterilen feromon tuzaklar, sonrasında çiftçilere dağıtıldı. Programa Terme İlçe Kaymakamı Metin Maytalman’ın yanı sıra protokol üyeleri de katıldı.

Dağıtım Programında açıklamada bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “İlçemiz yıkıcı bir zararlıya karşı önemli bir mücadele veriyor. Biz bu süreçte Terme Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanındayız. Kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelede ilk etapta belediyemiz 1000 adet feromon tuzak temin ederek çiftçilerimize dağıtımına başlamıştır. Feromon tuzaklar ne yazık ki ülkemizde üretilmiyor. Kosta Rika’dan ithal edilen bu tuzakların temini çok zor. İthalatçı bir yetkili firma var ve istediğimiz kadar temin etmekte güçlük çekiyoruz. Ama sürecin devamında çiftçilerimize bu konuda destek vermeye devam edeceğiz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından çiftçilerimize uygulama yöntemi gösterildi. Bu zorlu bir mücadele ve bütün kurumlarımızla işbirliği içinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İlçemizin bereketli topraklarını el birliği ile koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Kul, feromon tuzakların çiftçilere ulaşımı konusunda Terme Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından dağıtılacağını belirtirken, “Bu tuzakların dağıtımı çok önemli. Bahçesinde uygulayabilecek çiftçilerimize verilmesi gerekiyor. Bu konuda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yapıyor. Bahçesinde verimli bir şekilde mücadeleyi sürdürebilecek çiftçilerimize bu tuzaklar ulaştırılacak.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri