Çikolata Kalp Dostu

20 binden fazla orta yaşlı ve yaşlı kişinin beslenme alışkanlıkları araştırıldı.

Düzenli olarak az miktarda çikolata tüketenlerin kalp hastalıklarına yakalanma riski, hiç çikolata yemeyenlere göre % 11 az çıktı.

Felç geçirme riskinin de düzenli çikolata yiyenlerde % 23 azaldığı anlaşıldı.

Aberdeen Üniversitesi (İskoçya) araştırmacıları, çikolatanın insanı daha sağlıklı kıldığı gibi bir sonuca varılmaması uyarısında bulundu.

Esat Beşer

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri