Çocuklarda geniz eti problemleri

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinan Atmaca, bademcik ve geniz eti hastalığının çocukların okul hayatını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

OMÜ Şehir Polikliniği'nde yapılan hasta eğitim seminerinde "Çocuklarda Geniz Eti ve Bademcik Problemleri" konulu sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Sinan Atmaca, çocuklarda sık görülen bademcik ve geniz eti hastalığının tek ve kalıcı tedavisinin ameliyatla alınması olduğunu söyledi. Atmaca, "Geniz etinin büyümesiyle orta kulakta sıvı birikimi, tekrarlayan sinüzit, çiğneme bozuklukları, iştah kaybı ve okul başarısında azalma gibi sıkıntılar baş gösterir" dedi.
Çocuklarda sık görülen bademcik iltihabında baş ağrısı, ağrılı yutma, ateş, halsizlik, kulak ağrısı, boyun lenf bezlerinde şişme gibi rahatsızlıklarının olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Atmaca, bademcik ve geniz eti hastalığı olan çocukların zaman kaybettirilmeden tedavi ettirilmesi gerektiğine işaret ederek, bademcik ve geniz eti hastalığının çocukların okul hayatını olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Atmaca, bademcik ve geniz eti ameliyatının ise 15-20 binde sadece 1 kişinin yaşamını kaybetme riski bulunduğunu belirterek, Samsun'da böyle bir durumun henüz görülmediğini ve bu durumun ise sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

İHA

SAĞLIK Haberleri