Cumhuriyet Sevdalıları Atakum’da buluşacak

Atakum Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bir dizi etkinliğin yer aldığı özel bir programla kutlayacak.

Atakum Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı hafta boyunca devam eden etkinliklerle kutlayacak. Kutlama programı, Ata Çocuk Çocuk Gelişim Merkezi’nin 25 Ekim Cuma günü Ata Sahne’de düzenleyeceği Cumhuriyet Bayramı etkinliği ile başlıyor. Ata Çocuklu miniklerin, öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları koreografilerini sunacağı program saat 15.00’te başlayacak. Ünlü yazar Dr. Selim Erdoğan, ‘Cumhuriyet’e giden yolda Samsun’ başlıklı söyleşisiyle Ata Sahne’de vatandaşlarla buluşuyor. Kızılırmak Rotary Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen söyleşi, 26 Ekim Cumartesi günü saat 18.00’de başlayacak. Broadway Tiyatrosu’nun çocuklar için sahneleyeceği ‘Moana’ adlı tiyatro oyunu da, 27 Ekim Pazar günü saat 13.00’te sanatseverlerle buluşacak.

SANAT VE TARİH BİR ARADA
Alagori Kültür Sanat Derneği’nin ‘Samsun'da Cumhuriyet Coşkusu’ konulu resim ve heykel sergisi, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde sanatseverleri ağırlıyor. Sergi, 29 Ekim Salı günü saat 15.00’te ziyaretçilere açılacak. Merkez, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Duman’ın ‘Cumhuriyet’ konulu konferansına da ev sahipliği yapıyor. Prof. Dr. Duman’ın Cumhuriyet tarihinin çarpıcı yönlerini aktaracağı konferans, saat 16.00’da başlayacak.

CUMHURİYET’İN 101. YIL DÖNÜMÜ İÇİN YÜRÜYECEKLER
Vatandaşlar, saat 19.00’da Cumhuriyet Bandosu eşliğinde gerçekleştirilecek ‘101. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü’ için Atakum Belediyesi Hizmet Binası Önü’nde bir araya gelecek. Cumhuriyet Sevdalıları, önce Atakum Belediyesi’nden Türkiş Sapağı’na ardından da Ata Sahne’ye kadar olan alanı kat edecek. Ata Sahne’de vatandaşları, Atakum Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun konseri bekliyor. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirileceği konser, saat 20.30’da başlayacak. Etkinlikler dizisi, 30 Ekim Çarşamba günü Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde saat 19.00’da gösterime sunulacak ‘Veda’ filmi ile sona eriyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri