DEDENİN TORUNUNU SEVDİĞİ..

Pazar Sohbeti

DEDENİN TORUNUNU SEVDİĞİ KADAR ATAKUM AŞIĞI     BAŞKAN

Belediye Meclis Üyelikleri ile bir kentin nasıl olması gerektiği konusunda engin deneyime sahip olmuştu. Kemal Vehbi Gül gibi zor bir Belediye Başkanı ile muhalif bir meclis üyesi olarak yıllar yılı çalışırken meclisin de tozunu attırıyordu. Milliyet Gazetesi muhabiri olarak kendisini haber yapmak çok keyifli oluyordu. Yıllar 1994'ü gösterdiğinde Atakum'un ilk Belediye Başkanı seçildi. Sözünü ettiğimiz kişinin bugün de Atakum'un Belediye Başkanlığı'nı yapan Metin Burma'dan başka biri olmadığını söylemeye gerek yok. Tanışma, tanıştırma gibi gereksizlikleri bir yana bırakacak olursak, köşe yazarımız Şevki Yıldırım'ın bu haftaki konuğunun Metin Burma olduğunu söylemekle yetinmek en doğrusu olacaktır.

Ş. Yıldırım: Sayın Başkan gerçi bilmeyen kalmadı ama önce bir kısa özgeçmişiniz anlatabilir misiniz?

 

METİN BURMA: 1950 yılında Trabzon'da doğdu, 1961 yılında ailem ile birlikte Samsun'a yerleştim. Ortaokul ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra, İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Mimarlık Fakültesi'ni kazandım. 1974 yılında Mimar olarak mezun oldum.
Aynı yıl, İller Bankası Samsun 6. Bölge Müdürlüğü'nde Teknik Sorumlu olarak göreve başladım .Belediyelere proje üreterek bu görevi 9 yıl boyunca sürdürdüm. Memuriyetten ayrılarak iş yaşamına serbest çalışmalarımla devam ettim.Bu dönemde pek çok mimari projeye imza attım, birçok bina inşaatı ve altyapı çalışmalarımı tamamladım, kontrollük ve danışmanlık yaptım.
Belediyeciliğe 1984 yılında SODEP ten Samsun Belediye Meclis Üyeliğine seçilerek başladım. 1994 Yılı Yerel Seçimlerinde SHP den Atakum Kurucu Belediye Başkanı oldum. 1999 Yılı Yerel Seçimlerinde CHP den ikinci kez Atakum Belediye Başkanı seçildim. Atakum'daki İkinci 5 yıllık çalışma döneminde çağdaş kentleşme çalışmalarına daha da hız verdim.
10 yıllık icraatlarla dolu bir dönemin sonuna gelindiğinde, Atakum, sayısız projeleriyle ve özellikle sahiliyle, birçok il ve belde için örnek bir Turizm Çekim Merkezi ve çağdaş bir kent haline geldi. Belediye Başkanlığından ayrıldıktan sonra tekrar serbest çalışmaya başladım, birçok dernek ve vakıf üyelikleri ile sosyal hayatta da etkin rol oynadım.
Yasa ile 6 Belediye birleştirilerek oluşturulan Atakum İlçe Belediyesi'ni katılımcı, planlı ve çağdaş bir biçimde yaşama geçirmek amacıyla 2009 Yerel Seçiminde, “Büyük Atakum” idealiyle, sizlerden gelen yoğun talep ve teveccühü sonucu CHP Atakum İlçe Belediye Başkan Adayı oldum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.

Ş. Yıldırım: Sayın Burma sizinle 1994'teki ilk kurucu başkan olarak Atakum Belediyesi'nden başlayalım dilerseniz.

 METİN BURMA: Sevgili Şevki, sizinle Belediye Meclis üyeliği zamanımdan bu yana tanışıklığımız var. O zamanlar Milliyet Gazetesi'nde çok önemli haberlere de imza atıyordunuz. Sizinle bu sohbeti yapmak benim için de önemli ve zevkli olacak. Evet 1994 yılında sevgili Atakumlulardan  aldığım güçle, Atakum'da göreve başladım. O zaman  büyük bir köy manzarasıyla karşı karşıyaydım. Sokağı, caddesi, pazarı, çarşısı, altyapısı olmayan; seli, gölü, sineği, çamuru ve sorunları bol, sosyal kültürel etkinlikten yoksun bir köydü Atakum. Matasyon adıyla anılan bu bölgede, 'Eski Türk-İş Blokları'nda' ve yapı kooperatifleri aracılığıyla tarla ortasında yapılmış binalarda yaklaşık 19 bin kişi yaşıyordu. Bu manzaradan hem hayalini kurduğumuz çağdaş bir kent oluşturacaktık, hem de kentlileşecektik. Şartlar çok zordu, vakit kaybetmeden işe koyulduk. Sıfırdan başlamamız gerektiğinin bilinciyle, belediye birimlerini oluşturacağımız bir bina temin ettik; araç-gereç parkını düzenledik, günleri geceleri birbirine ekleyip planlar hazırladık ve o planları adım adım başarıyla Atakum'un her bir hücresine uyguladık. Bu zor günlerde, rahmetle andığım Muzaffer Önder hep yanımda oldu. Günler, aylar geçtikçe bir eser ortaya çıkıyordu. Düşlediğimiz kent belirmeye başladıkça içimizi saran heyecan, çalışma isteğimizi daha da arttırıyordu. Bu heyecanımız aralıksız ve artarak sizlerin iradesiyle iki dönem boyunca sürdü. Atakum çağdaş bir kent olma yolunda ciddi mesafe almış ve kimliğini bulmuştu.
Atakum; tertemiz caddeleri, pırıl pırıl sokakları, parkları, spor alanları, eğitim kurumları, sağlık ocakları, gençlerimiz için sosyal mekanları, çocuklarımız için oyun alanları ve kent mobilyaları ile donatılmış "çağdaş bir kent" idi artık..! Kumsalı, denizi ışıl ışıl olmuştu. Artık Atakum, tüm çevre yerleşim yerlerinden ve başka şehirlerden gelen insanların, sahilde yaptığımız 'Su Oyunları Parkları'ndan yararlandığı adeta bir turizm çekim merkezi olmuştu. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri ile Atakum, bir şölen yeriydi adeta. Sadece Samsun'da değil, Türkiye'de de adından söz ettirmeye başlamıştı.

Ş. Yıldırım: Daha sonra..

 METİN BURMA: Dinamizmini her geçen gün artıran bir kent meydana getirmiştik hep birlikte. Atakum kentimiz, sosyal ve teknik altyapı alanları ile çağdaş dokularla hazırlanmıştı. Ve üstelik borçsuz, üstelik dönümlerce arsası olan, sıfırdan inşa etmemize rağmen bol kaynak bırakılan bu kent, hepimizin emaneti olan bu kaynaklarla Türkiye ölçeğinde bir yıldız olabilirdi. Oysa bugün, kurutulmuş kaynaklarına ve rant uğruna bozulmuş planlarına rağmen, genişleyen sınırıyla "Büyük Atakum"u katılımcı bir anlayışla planlamak ve daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek her şeyden önce, çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzdur.

ş. Yıldırım: Atakum Beldesi'nin eski, Atakum İlçesi'nin yeni belediye başkanısınız. On beş yıl önceden başlar Atakum Beldesi'nin eski belediye başkanlığı Metin Burma'nın.  1994'den 2004 28 Mart'ına kadar tam 10 yıl. Sonra Metin Burma bu tarihte girdiği başkanlık yarışını kaybeder. Beş yıllık suskunluğu ya da kendi işine dönüşünün ardından bu sefer de 29 Mart 2009'da bir kere daha ve üçüncü kez seçim kazanır. Peki ama siz yeniden belediye başkanısınızdır, ama artık siz bir küçük beldenin alt kademe belediye başkanı o değilsiniz. Eski Atakum Beldesi gitmiş yerine Atakent, Kurupelit, Altınkum, Çatalçam ve Taflan'ın katılmasıyla doğu-batı aksında 21,5 kilometrelik sahil şeridine, kuzey-güney aksında 22 kilometrelik bir derinliğe ve 103 bin nüfusa sahip Samsun'un en büyük merkez ilçesi gelmiş.

 

METİN BURMA: Sayın Yıldırım, çok önemli bir konuyu açtınız. Evet Artık Atakum, O eski belde olan Atakum olmaktan çıkmış, başka bir yerde örneği olmayan 6 belediyenin birleştiği bir Atakum olmuştur. Ben Atakum'un çehresi değişecek dedim . Evet doğru. Sözümdeyim ve başaramamak için bir mazeret üretemem; çünkü Atakumlu'ya söz verdim. Hedef koydum, inandım ve inandığım şeyleri başarmak için çalışıyorum. Oyun parksız ve açık otoparksız mahalle bırakmayacağız. Belediye mücavir alanlarındaki kamulaştırma imar planı ve uygulaması yapılacak. Açık pazaryerleri inşa ederek halkın hizmetine sunacağız. Çatalçam, Taflan gibi bölgelere düğün salonları kuracağız. Altınkum-Taflan derelerinde köprü yapacağız. Halkımızın meslek edinebilmesi için gerekli eğitimi alması amacıyla meslek eğitimi binası inşa edeceğiz. Tüm mahallelerimizin asfalt yol ve kaldırım çalışmalarını tamamlayacağız. Mimarsinan ve Taflan'a hamam ve sauna yapacağız. Çevre ve piknik alanları düzenlemesi hızla bitirilecek. Ayrıca Atakum'un dokusuna zarar vermeyecek şekilde küçük sanayi sitesi inşa edeceğiz dedim ve şükürler olsun ki bu hedeflerimize tek tek ulaşıyoruz. Oyun parksız ve açık otoparksız mahalle bırakmayacağız. Belediye mücavir alanlarındaki kamulaştırma imar planı ve uygulaması yapılacak. Açık pazaryerleri inşa ederek halkın hizmetine sunacağız. Çatalçam, Taflan gibi bölgelere düğün salonları kuracağız. Altınkum-Taflan derelerinde köprü yapacağız. Halkımızın meslek edinebilmesi için gerekli eğitimi alması amacıyla meslek eğitimi binası inşa edeceğiz. Tüm mahallelerimizin asfalt yol ve kaldırım çalışmalarını tamamlayacağız. Mimarsinan ve Taflan'a hamam ve sauna yapacağız. Çevre ve piknik alanları düzenlemesi hızla bitirilecek. Ayrıca Atakum'un dokusuna zarar vermeyecek şekilde küçük sanayi sitesi inşa edeceğiz dedik bunlar da oluyor. Yani bir ilçede olması gereken bütün güzellikleri ve yaşam alanlarını Atakumlu'nun hizmetine sunmak için seferber olduk, durmadan çalışıyoruz, çalışacağız.

 

 

Ş.Yıldırım: Sayın Başkanım ben Atakum'da yaşamıyorum, ama Atakum'da yaşıyor olmayı da inanın çok istiyorum. Atakum bir çekim merkezi. Al benisi çok fazla. Siz de sürekli olarak turizmden, Atakum'un turistik yanından söz ediyorsunuz. Nedir Atakum cazibe merkezi kılan unsurlar ve sizin buna katacaklarınız?

 METİN BURMA: Ben ısrarla turizmden bahsediyorum, belki bazıları fazla tekrarladığımı düşünüyorlar. Bilerek yapıyorum, toplumun şartlanmasını ve yatırımcının bu konudaki kararlılığımızı anlamasını istiyorum. Meyvelerini almaya da başladık. Bir hayli yoğun ilgi var, yeni yatırımlar ya da dönüşümler için, otelinden pansiyonuna kadar. Atakum'un turizm potansiyelini sadece Samsun ve ilçeleri olarak düşünmüyoruz, Sivas, Tokat, Amasya ve Çorum ilk hedef kuşağındaki iller. Öyle bir yapılanma planlamalı ve gerçekleştirmeliyiz ki, bu illerin halkı Atakum'a gelebilsin ve son derece temiz bir ortamda keyifli günler geçirip kentine dönebilsin. Belki bu başlangıçta hafta sonu turizmi şeklinde olacaktır ama zaman içerisinde bütün bir yaz sezonuna ve sonralarına niye kaymasın? Tatille başlayıp alışveriş ve eğlenceyle niye zenginleşemesin? Günlük hesaplarla, yarını kurtarma taktikleriyle zaman kaybedemeyiz. Biz Türkiye'nin bir çok ilinden daha büyük ve büyümeye hepsinden çok daha açık ve aday bir ilçeyiz. Samsun'un geleceği burada olacak. Biz bu kentin ve Sivas'tan, Tokat'a, Çorum'dan Amasya'ya kadar bir hattın da çekim merkeziyiz. Buna göre hazırlanacağız. Bugüne kadar hiç negatif politika yapmadım, hiç kötümser olmadım. İnançlı ve iddialıyım. Geleceğin Atakum'una inanıyorum. Biz bunu başaracağız ve bu Samsun'a da yansıyacak.

Ş. Yıldırım: Tanıdığım Metin Burma, ortak akla önam veren biri. Bu konuda neler söyleyeceksiniz.

 METİN BURMA: Çok doğru Sayın Yıldırım. Nasıl bir kent olacağız, nasıl yaşayacağız, buna karar vereceğiz ortaklaşa ve bunu gerçekleştirmek için ortak akla ortak inanca ve ortak çabaya başvuruyoruz. Toplumun onay verdiği, sahiplendiği kent geleceğini planlamak ve hayata geçirmek için ortak enerjiye ihtiyacımız var. Farklı istikametlere giden kuvvetlerin bileşkesi sıfırdır ama aynı istikamete yönelen kuvvetlerin bileşkesi tüm kuvvetlerin toplamı kadardır. Kent insanının enerjisini birbirini sıfırlamaya değil, bir yönde hareket eden ve kenti hızla hedefe taşıyan bir konuma getireceğiz. Kolay değil ama görüşe görüşe, konuşa konuşa bunu başarmaya çalışıyoruz.

Ş. Yıldırım: Az önce Turistik Atakum'dan bahsetmiştik. Hafta içinde bir gün biz basın mensuplarını da ağırladığınız Çakırlar Orman Korusu var. Gerçekten muhteşem bir doğa harikası. Size Çakırlar deem..

 METİN BURMA: Gerçekten de, Türkiye'deki sayılı su basar ormanlardan biri olan Çakırlar Orman Korusu.Türkiye'de 8 su basar ormanın olduğu ve bunlardan bir tanesi de Samsun'da bulunuyor. Atakum'da bulunuyor. Bu ormanın doğal güzelliğinin Samsunlular tarafından görülmesini istedik. Amacımız burada halka hizmet etmek. Çalışmalarımız sona erdiğinde su basar ormanımız Samsunlulardan ve turistlerden büyük ilgi görecek.1 kilometrelik bu yürüme parkuru, Türkiye`nin başka yerinde yok. Buradaki yürüme parkurunu akşamları da ışıklandırmayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız hızla sürüyor. Çevre ve Orman Bakanlığımızın izin verdiği ölçüde bir takım çalışmalarımız olacak. Çakırlar Orman Korusu`nda kuş ve maymun gibi hayvanlarımız da olacak. Ağaçlara bol miktarda kuş kafesleri yaptırıyoruz. Samsun`un hemen yanında, denizin kenarında, Abant misali büyük bir ormanlık alanda, her türlü doğa güzelliği sergileyen bu su basar ormanımıza Samsun ve çevre illerden birçok misafirin geleceğini düşünüyorum. Bu ormanda 2 kafeterya planlıyoruz. Projenin 2. kısmında yani daha ileride bu su basar ormanın ilerisine doğru teleferik yapmayı düşünüyoruz. Çünkü yukarılarda daha güzel manzaralar var.

ş. Yıldırım: Sayın Başkanım siz hep tabloya bakmaktan söz ediyorsunuz. Atakum'un tablosu gerçekten çok güzel. Bu tablonun güzelliğini herkes farkediyor. Bu tablonun güzelliği için çok gayret içindesiniz.

 METİN BURMA: Evet Sevgili Şevki, Bizim ilçemize dışarıdan gelenler Atakum'un tablosuna bakıyorlar. Tabloyu gerçekten çok beğeniyorlar. Atakum'un nasıl bir gelişme içinde olduğunu görüyorlar. AKP milletvekilleri bile bütün samimiyetleri ile şehirden 10-15 gün uzakta kaldıklarında Atakum'da mutlaka değişim olduğunu, gelişme olduğunu söylüyorlar.Kimileri de Atakum'un böyle gelişim içinde olduğunu görmekten korkuyor. Vizyonumuz çok büyük. Eğitimde, Sağlık Merkezi olmada ve çevreye duyarlı kalarak üretimde çok kararlıyız. 2010 yılında asfalt, yol, otopark, kültür ve spor evi, hamam, sauna, pazaryerleri, düğün salonları, köprüler, piknik alanları ve çevre düzenlemeleri ile belediye mücavir alanlarında kamulaştırma imar planı ve uygulaması yaptık. Büyükşehir Belediyesinden sonra en büyük makine parkına sahip belediyeyiz. 2 bin 500 metrekarenin üzerinde bir alanda kurulu şantiyemizde durmaksızn çalışıyoruz.

Ş. Yıldırım: Sayın Başkan sizin için on yıl boyunca bir belediye binası bile yapmadı şeklindeki suçlamalar da yapılıyordu..(Tam burada lafı ağzımızdan aldı)
 METİN BURMA: Belediyecilik bir iki bina yapmak ve asfalt üzerine parke döşemekten ibaret değildir. Bu müteahhitliktir, bırakın bir ciddi müteahhidi, orta büyüklükteki taşeron da yapar bunu. Ben haydi haydi yapardım. Bu işin eğitimini aldım. Bilgiliyim, deneyim sahibiyim, çalışkanım da, çalışmaktan yorulmam; iftiharla söylüyorum düzgünüm de. Çok kolay yapardım ama yapmadım. Çünkü o tarihlerde Atakum'un geleceği net değildi. İdari sistemimizde alt kademe belediyesi diye bir yapılanma yok. İlçe olacağız, bu belli, ama nereye kadar büyüyeceğiz bu belli değildi. Bunu görmek ve kenti ona göre planlamak lazımdı. Zaman benim haklılığımı ortaya çıkardı. İlçenin bugünkü büyüklüğü karşısında hizmet binası şimdiden yetersiz kaldı. Bu yeri belediyeye ben kazandırmış ve ben ayırmıştım. Benim hayalimde bu yere sadece belediyeyi değil aynı zamanda kaymakamlık hizmet binasını kapsayacak, geniş bir meydanı ve sağlıklı yerleşimi ola bir proje hazırlıyorduk. Mevcut bina yetersizdir ve o geniş alana yanlış konuşlandırılmıştır. Mevcut bina belde belediyesi için yeterli olabilir, ancak Atakum gelişen ve büyüyen ve göç alan bir ilçe. İlçemize yakışır, ihtiyaca cevap verebilecek bir belediye binası yapma çalışmalarımıza başladık. Ben Atakumlu'ya kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyorum. Benim vatandaşım belediye binasının girişinde karşılanıp, belediye bünyesinde çözümlenebilecek tüm sorunlarını çözüp buradan mutlu ayrılmalı. Bu amaçla da belediye hizmet binasında tüm birimleri bir araya toplama çabam var. Bunu gerçekleştirmek için çalışmalara başladık. bu yıl mevcut bina üzerine ilave 4 kat daha çıkarak, Atakent, Altınkum, Çatalçam gibi değişik yerlerde bulunan birimleri ana binaya toplayıp, halkın tüm ihtiyaçlarına tek bir merkezden karşılık vermeyi planlıyoruz.

Ş. Yıldırım: İlçeye bir kent meydanı yapma kararınız olduğunu biliyoruz. Yani Kent Meydanı ve Yönetim Merkezi oluşturmak sizin uzun zamandır hayalini kurduğunuz bir proje olduğunu söylüyorsunuz...

 METİN BURMA: Evet Sayın Yıldırım, bu benim büyük hayalim. Bunu şu an askeriye ve yetiştirme yurdunun bulunduğu alanda gerçekleştirmek istiyorum. Çok prestijli ve Atakum'a değer katacak, kentin geleceğine yönelik bir proje olacak. Ancak bu hayali gerçeğe dönüştürmek için yalnızca benim çabam yeterli değildir. Şehrin siyasi ve idari yetkililerinin de projeye sahip çıkmaları ve destek vermeleri gerekmektedir. Bunun için herkesle görüşüyorum. İktidar milletvekilleriyle, kentin valisi ile, herkesle ama herkesle görüşerek Atakum'a önemli bir alan kaandırmak gerekliliğini söylüyorum. İlçemizin geleceğine yönelik en büyük projelerden birisi olarak gördüğüm 'Kent Meydanı ve Yönetim Merkezi' rüyalarımı süslüyor. Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu ve İl Jandarma Komutanlığı'nın bulunduğu alan bu iş için idealdir. Ancak benim gücüm bu projeyi gerçekleştirmeye yetmez. Samsun'u seven ve geleceğini düşünüp, katkı vermek isteyen herkesin bu projeye sıcak bakacağına ve onaylayacağına inanıyorum. Bu, Metin Burma projesi değildir. Atakum'un gelecek projesidir. Her kim buna katkı verirse ben onun ismini öne çıkmaya hazırım. 'Kent Meydanı ve Yönetim Merkezi'nin oluşmasına ön ayak olan insanların, burada yaşayanlar tarafından minnetle ve saygı ile anılacağına inanıyorum. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilimizdeki tüm siyasi ve bürokratik yetkilileri bu projenin hayata geçirilmesine yardımcı olmaya davet ediyorum

Ş. Yıldırım: Sizi bu konuda destekliyoruz. Dileriz bu konuda hayallerinize ulaşacaksınız. Malum Atakum çok büyük ve sizin de söylediğiniz gibi her yıl bir Havza ilçesi kadar da büyüyor. Taflandan başlarsak..

 METİN BURMA: Evet Sayın Yıldırım, Taflan Kültür ve Eğlence Markezimiz çok amaçlı kullanılabilecek. Komple bir tesis olarak yapımını planladık. Üstü kültür etkinliklerinde düğün, nişan,sünnet gibi sosyal etkinliklere ve toplantılara ev sahipliği yapabilecek altı ise otopark olarak kullanılabilecek çok amaçlı tesisimizn projeleri hazır. ÇatalçamTaflan arasında hayvancılık önemli. Burada Hayvan Pazarı kurmak için 28.5 dönüm yer aldık. Bir büyük pazar yeri yapacağız. Altınkum'da düğün Salonu bitti Nisan ayında açacağız. Bölge halkının nişan, düğün, toplantı, eğlence gibi çeşitli sosyal ihtiyaçlarını karşılalmak amacı ile yaptırılan Altınkum Sosyal Tesisleri'nde  600 ve 200 kişilik iki adet çok amaçlı salon, 500 kişilik yazlık mekan, fuaye, tuvaletler, yönetim odası, kulis, çeşitli odalar bulunan çok amaçlı tesis 1126 metrekarelik alana 2 kat olarak inşa ediyoruz. Atakent'te bulunan eski sokak pazarının yerine yapımı 2011 yılında tamamlanan modern kapalı pazaryeri hizmete girdi. 80 esnafın bulunduğu pazarın faaliyete geçmesiyle halk da esnaf da rüzgar, kar, yağmur, çamur ve kızgın güneş korkusu olmadan alışveriş yapabilecekleri için memnun oldu.
İçinde çay ocağı ve tuvaletlerin de bulunduğu kapalı pazaryerinde, pazarcı esnafının ve halkın önemli ihtiyaçlarından biri olan tuvalet sorununa da çözüm üretmiş olduk. Perşembe günleri kurulan, sebze-meyve ve şarküteri ürünlerinin satıldığı pazarımıza ilave olar.ak sosyete pazarı ve organik pazar kurulması çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca pazar kurulmadığı günlerde, bu mekanda özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için park veya spor alanı ve kültürel etkinliklerini yapabilecekleri alanlar planlandı. İki sene önceki Atakent'le şimdiki Atakent çok farklı.

Ş. Yıldırım: Sayın Başkanım. Bizim Pazar Sohbetimiz için ayırdığımız yer 2 sayfa şimdiye kadar bunu da doldurduk sanıyorum. Daha sonra kaldığımız yerden devam edebilir miyiz izninizle?

 METİN BURMA: Sayın Yıldırım tam da hızımızı almıştık, ama ne yapalım daha sonra kaldığımız yerden devam ederiz.

Ş. Yıldırım: Sayın Başkanım çok teşekkür ederim. Biliyorum söyleyecek o kadar çok sözünüz var ki çok önemli projeleriniz var bunları da diğer zamanda anlatırız. Bize ayırdığınız zaman için teşekkür ediyorum.

 METİN BURMA: Sayın Yıldırım asıl biz teşekkür ederiz size ve gazetenize. Bize kendimizi anlatma fırsatı sağladığınız için. Devamında görüşmek dileğiyle tüm Atakum halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum

RÖPORTAJ: ŞEVKİ YLIDIRIM

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.