DOLU TRİBÜNLER
Samsunspor taraftarı, deplasman ilk koreografi çalışmasını 2010/2011 sezonunda 6 Mart 2010 tarihinde oynanan Adanaspor maçında gerçekleştirdi. Takımının gidişatı, taraftarı da iyice havaya sokmuştu. İçeride ve dışarıda oynanan hemen her maçta dolu tribünlere oynayan bir Samsunspor vardı. Kırmızı renk kartonlar kullanılarak, ortaya Samsunspor arması açılması kararlaştırıldı. Alt tarafta yer alacak pankartta ise Armanın Peşinde Ömrümden Verircesine yazılacaktı.
BAŞARILI ORGANİZASYONLAR
Taraftarların neredeyse Türkiye'nin en kuzeyinden en güneyine deplasman yapması bir tarafa, artık görsel olarak da çok şey kattığı görülüyordu. Güzel bir koreografi çalışması daha başarıyla tamamlanmıştı. 84. dakikada öne geçen Samsunspor, 87.dakikada yediği golle 1 puana razı olsa da taraftarlar üzerlerine düşeni yapmanın haklı gururunu yaşıyordu. 18 Şubat 2012 tarihinde Ankara'da deplasman tribününü doldurmakla kalmayan Samsunspor taraftarı bir deplasman koreografisi daha yaptı.
SON NEFESTE BİLE
Tribünler üzerine önceden her hangi bir çalışma yapılamayacağından dolayı, zor bir organizasyondu. 3 sıra kırmızı, beyaz ve siyah kartonlardan oluşan şeritlerin ortasına Samsunspor arması açılması ve üst tarafta yer alacak olan pankartta SON NEFESTE BİLE yazması kararlaştırıldı. Üst tarafta yer alan pankart net olarak yansımadı görüntüye. Deplasmanda ki ilk koreografi organizasyonunu gerçekleştirdi Samsunspor taraftarı. Ve artık neredeyse her maç görsel bir şov beklenen bir tribün haline gelmişti Samsunspor tribünleri. Maç 3-0 Samsunspor'un galibiyeti ile sonuçlandı.
ANTALYA MAÇI
3 Mart 2012 tarihinde Samsunspor önemli maçlarından birine daha çıkıyordu. Kümede kalma savaşında en yakın rakibinden en azından bir puan alması çok önemliydi puan durumu için. Deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacaktı Samsunspor. Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna deplasman tribününü doldurmakla kalmamıştı Samsunspor taraftarı, bir de koreografi organizasyonu hazırlamıştı. Elinde kalkan tutan şovalye ve yanında kırmızı & beyaz 2'şer şerit planlanmıştı. Üst taraftar yer alan pankartta ise King of The North yazıyordu. Orta çağı anımsatan bir görüntüde planlandı ve hazırlandı her şey.
18 SAATLİK YOLCULUK
Ortalama 18 saat süren bir deplasmanda koreografi yapmak ise gerçekten büyük bir işti. Yapılan koreografi yine taraflı / tarafsız her kesimden beğeni topladı. Deplasmanda yapılan ikinci koreografi organizasyonu da başarıyla tamamlanmıştı. Samsunspor'un aldığı 2-0'lık galibiyet ise bütün bu yorgunluğa değmişti kuşkusuz.Samsunspor taraftarı bugüne kadar iç saha maçlarında 7, deplasmanlarda ise 3 koreografi çalışması yaptı. Koreografi yapmak bunları yazmak kadar kolay bir iş değildir.
ÖZVERİLİ BİR HAZIRLIK DÖNEMİ
Koreografinin planlanması, kartonların hazırlanması, pankartların hazırlanması, kartonların iç saha maçlarında tek tek koltuklara yerleştirilmesi, harcanan manevi emeklerin yanı sıra dışarıdan hiçbir maddi destek almadan bu kaynağın sadece site üyeleri arasından oluşturulması sadece 1-2 dakikalık bir gösteri içindir. Takımlarına bu denli bağlı insanların işlerinden, derslerinden feragat etmesi, maaşlarından ve harçlıklarından maddi destek olması ayakta alkışlanacak bir şeydir. Samsunspor taraftarı bu sezon tribünlere renk katmak için elinden geleni yapmıştır. Ve bu sezona damga vurarak, aldıkları iyi yorumları sonuna kadar hak etmektedirler.
Erman GÜNEŞ / Deplasman Rehberi ÖZEL HABER