Derya kuzusu bunlar…

Balık,en sağlıklı gıdalardan biri olmanın yanı sıra,ucuzlayan fiyatlarıyla da,dar gelirli vatandaşın en çok tercih ettiği yiyecek oldu.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesiyle Karadeniz balık akınına uğradı. Balık tezgahları şenlendi. Tezgah açan balıkçı tezgahlarına adeta hücum eden vatandaşlar,son günlerde ucuzlayan ve bollaşan balıklardan,doya doya yeme imkanı buldu. Balık tezgahlarına koşan vatandaşlar sofralarını taze balık menüleriyle süsledi.

Tezgahlarda balık almak için birbirleriyle yarışan vatandaşlar, fiyatları ise oldukça ucuz buldu. Denizden en çok palamut, istavrit ve barbun çıkarken, ilerleyen günlerde fiyatların daha da ucuzlaması bekleniyor. Balıkçı Halil Kıyak balık bolluğunun hem kendilerinin hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü söyledi. Taze balık hasretinin sona erdiğini ifade eden Kıyak fiyatların sürekli düşüş göstereceğini ifade etti.

BALIKTA BEREKETLİ DÖNEM

Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak ise bu sezon palamudun çok olduğunu ve vatandaşın bol palamut yiyeceğini belirtti. Kıyak, “Aşırı yağışlar, Karadeniz'deki balık varlığının artmasına neden oldu. Şuan tahminlerimizden fazla balık avlanıyor. Bu da tezgahlara ve vatandaşa olumlu yansıyor. İlerleyen günlerde gırgırın da başlamasıyla bol balık tüketeceğiz. Bu yıl balıkta bereketli bir dönem geçireceğiz.” ifadelerini kullandı. Bu arada daha önceden fiyatı 8 TL'ye satılan alabalık, 6, 10 TL'ye satılan deniz somonu 7 TL'ye, 10 TL'ye satılan yerli istavrit 3 TL'ye indi. Palamut 5 TL, levrek 12 TL, çupra 12 TL, barbun 4 TL, sazan 6 TL, mezgit ise 3 TL'den satışa sunuluyor.

Zelfi VURAL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri