"DEVLET EN ÇOK VERGİYİ TÜKETİCİDEN TOPLUYOR"

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İktidarın vergi tahsilatının yüzde 63’lük bölümünün vatandaşlardan alınan dolaylı vergilerden oluştuğuna işaret ederek, tüketim harcamalarından alınan dolaylı vergilerin vatandaşlar üzerinde büyük bir yük haline geldiğini vurguladı.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada Türkiye’deki yüzde 63 civarında olan dolaylı vergi oranının dünyada yüzde 25-30’lar civarında olduğunu ifade etti. Geçtiğiniz yoldan, konuştuğunuz telefondan, arabanıza koyduğunuz benzinden, mazottan, kısacası vatandaşların bütün tüketim harcamaları üzerinden yüksek vergiler alındığına da dikkat çeken Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

VERGİDE ADALET SAĞLANMALI
“ Türkiye yüksek oranlı dolaylı vergiler konusunda OECD ülkeleri arasında üçüncü sırada yer almaktadır. Yüksek oranlı dolaylı vergi konusunda Macaristan ve Slovenya’nın ardından Türkiye gelmektedir. AB ortalaması da yüzde 30’lar civarındadır. Her 100 TL’lik verginin neredeyse 40 TL’si KDV’den, 25 TL’si ÖTV’den sağlanmaktadır. Vatandaşlar vergi yükü altında ezilmektedir. Adaletli bir vergi sistemine geçilmelidir. Türkiye’nin bu konuda kapsamlı bir reforma ihtiyacı bulunmaktadır. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak bir sisteme geçilmelidir. Vatandaşların sırtındaki vergi yükü azaltılmalıdır.

ÖDÜLLENDİRME YAPILMALI
Türkiye, Şili ve Arjantin’den sonra en fazla vergi affı düzenlemesi yapan ülke konumuna gelmiştir. Ekonomideki kötü gidişata paralel olarak, vergi afları ve Kamuya olan borçların yapılandırılması uygulaması ülkemizde sık sık başvurulan yollardan birisi halene gelmiştir. Ülkemizde neredeyse her 2 yılda bir vergi affı ve borçların yeniden yapılandırılması konunda düzenlemeye gidilmektedir. Bugün, ülkenin içinde bulunduğu şartlar itibarıyla, sanayicinin, ticaret erbabının ve vatandaşların içinde bulunduğu şartlar itibarıyla biz de bu düzenlemeleri destekliyoruz. Fakat bu düzenlemeleri yaparken borçlarını zamanında ödeyen mükellefler de mutlaka bu düzenlemeler kapsamında ödüllendirilmelidir. Mükellef, ödüllendirmelerine yönelik de çalışmalar yapılmalıdır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri