Sanatçı İbrahim Tatlıses, çiğ köfte satan işletmelerin çoğaldığına dikkat çekerek, "Bunların çoğu merdiven altında üretiliyor. İnsanların sağlığıyla oynanıyor" dedi. "Lahmacun", "çiğ köfte" ve "türkü" denilince akla gelen ilk isim olan İbrahim Tatlıses, çiğ köfte gerçeğini deşifre etti. Çiğ köfte yapan işletmelerin günden güne arttığını belirten sanatçı, bu durumun tehlikeleri de beraberinde getirdiğini açıkladı. Merdiven altında sağlıksız üretilen çiğ köftelerin içinde katkı maddelerinin bulunduğunu söyleyen Tatlıses, "Çiğ köfte işine başlamadan önce araştırdım. Piyasadakilerin çoğu damağa yapışıyor. Çiğ köfte damağa yapışmaz. İçine bulyon, patates, un gibi malzeme koyuyorlar ve su ile yoğuruyorlar. Bu büyük bir rezalet. Su ile yapılmış çiğ köfte şişer, işe yaramaz. Ben, çocuklarımın yediği bir şeyi asla sağlıksız koşullarda yapmam" dedi. Tatlıses ayrıca Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, "Damacana sularda sağlıksız durum tespit eden yetkililer, çiğ köftede de aynı sağlıksız durum ile karşılaşacaktır" iddiasında bulundu. Sanatçı, çiğ köfteye yönelik işletmelerin denetlenmesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek, "İşletmelere ani baskın yapılsın. Yetkililer önce beni denetlesin" ifadesini kullandı.
'ÖNCELİK KAR OLMAMALI'
"Türkiye'de ilk ve tek helal sertifikalı çiğ köfte satıyoruz" diyen İbrahim Tatlıses, asla katkı maddesi kullanmadığını söyledi. Sanatçı, "Uluslararası tat ve kalite ödülüne layık görüldük. Ben merdiven altında çiğ köfte üretenlere 'Yuh' diyorum. 15 lira değil, 5 lira kazanın benim gibi. Öncelik kar değil, insan sağlığı olmalı. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen çiğ köfte araştırması yapılsın" ifadesini kullandı.