Yüzyılın dehası olarak gösterilen Albert Einstein'ın hayat felsefesinden kuramlarına, el yazmalarına kadar tüm yaşamını büyüteç altına alan Einstein Sergisini 100 bin kişi ziyaret etti.
Sergide, ünlü fizikçinin devrim niteliğindeki bilimsel kuramları son teknoloji ürünü etkileşimli objelerle gösterilirken, yaşamına ilişkin ipuçları veren el yazması belgeler de sunuldu.
Serginin en ilgi çekici parçalarından biri de, Alman fizikçi Albert Einstein'ın 17 Eylül 1933'te kaleme alarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na hitaben İsmet İnönü'ye yolladığı mektup oldu.
Günümüzde Başbakanlığa bağlı olan Cumhuriyet Arşivinde muhafaza edilen mektupta, Prof. Dr. Albert Einstein'ın Nazi tehdidi altındaki 40 bilim adamının karşılıksız olarak Türkiye'ye kabulünün nazik bir dille ricası yer alıyor. Sergide, bu özel mektupla birlikte 40 bilim adamının listesi, ayrıca Başbakanlık tarafından Einstein'a gönderilen Fransızca mektup ve orijinal çevirisi de ziyaretçilerle buluştu.
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın da ziyaret ettiği sergi kapsamında düzenlenen seminerlerde de gazeteci Murat Birsel, İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat öğretim görevlisi Bülent Somay, Psikolog Emre Konuk, Psikolog Şebnem Orhan ve Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Üstün Zekalıların Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Sak, dahi-üstün yetenekli, deha-ahlak ve eğitim-deha ilişkisini irdeleyerek, dahiliğin doğuştan mı olduğu, sonradan mı edinildiği, kimlere dahi denildiği konularında görüşlerini dile getirdiler.