Soframızda eksik etmediğimiz artan ekmekleri diğer çöplerle beraber çöp bidonuna bırakmayalım. Bizler küçükken büyüklerimiz sofraya oturdukları zaman besmele ile yemek yemeye başlarlardı. Evlerimizde düğünlerde davetlerde iftar sofralarında lokantalarda topluca yenen yemeklerde çok ekmek ve yemek israf olmaktadır. İnsanların bu konularda eğitime ihtiyaçları vardır. Yediğimiz ekmeklerin diğer yiyeceklerin israf edilmesi yetmişbeş milyon nüfusu olan bir ülkede çok büyük maliyet çıkarmaktadır.insanlara alışkanlıklar kazanımları küçük yaşlarda olur. Osmaniye belediyesi ekmekleri çök bidonuna atılmasını önlemek için ayrıca çöp kutusu yaptırmıştır. Fazla büyük değil ekmek kutusu diye yazılmış israf ekmeklerin ekmek kutusuna atıldığını söylediler.
Böylece ekmekler çöp bidonununa atılmamış oluyor israf olan ekmekler başka yerlerde değerlendiriliyor.Şehirde yaşayan insanlar olarak bulunduğumuz kentimizi temiz tutmak sorumluluğumuz olduğunu bilmemiz gerekir. Günlük hayatımızda yediğimiz içtiğimiz gıdalar ve sigara izmaritleri ve diğer çöpleri mutlaka yakınımızda olan kutulara atmalıyız.
Temizlenen cadde ve sokaklar bir kaç saat sonra hemen kirleniyor.İnsanlar bulundukları yeri temiz tutarsa şehir temiz olur. Temizlik alışkanlıkları küçük yaşta okullarda ve ailelerde verilmelidir. Almanya'ya gidip gelen rahmetli olan bir ağabeyimiz anlattı; Çocuklara çarşıdan çikolata aldım. Eve geldiğimde kendi torumun ile Alman çocuğuna çikolata verdiğimde kendi torunum çikolatayı yedikten sonra çöp yerine yere attığını, Alman çocuğu evde bulunan çikolatanın çöpünü çöp kutusuna attığını gördüm dedi.
Eğitim resmi olsun özel olsun geleceğin toplumunun yetiştiren eğitimcilerin ve ailelerin bulunduğu çevreyi temiz tutan alışkanlığı kazandırılmaları çok önem taşımaktadır. Topluca beraber yaşamanın kuralları ve sorumlulukları vardır.