Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit, "Ekmeği kaldırımdan, kaldırmamız gerekiyor. Bir tek işyerinde ekmeği hijyenik ve sağlıklı üretmek kafi değil, onu soframıza gelinceye kadar sağlıklı bir ortamda muhafaza etmemiz gerekiyor. Bir de ekmek satış yerlerinin belirlenmesi gerekiyor. Bakkal ve marketler ile fırınların dışında ekmek satılmaması gerekiyor. Yani manavda, kasapta, değişik yerlerde ekmek satılmasına müsaade edilmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"İNSANLARIN SAĞLIĞI İLE OYNANAMAZ"
Tükettikleri ekmeğin hijyenik olması gerektiğini dile getiren vatandaşlar ise, "Biz ekmeğimizi sağlıklı bir biçimde tüketmek istiyoruz. Ekmek üretimden soframıza gelene kadar hijyenik ortamlarda bulunmalıdır. Bu konudaki denetimlerin sıklaştırılması gerekiyor. Sağlıksız koşullarda ekmek üretenlere engel olunmalı. İnsanların sağlığı ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yok" dedi.