Samsun Gelişim Merkezi SAGEM bu hafta, geçtiğimiz yıl vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı andı.Her yıl 24 Şubat - 02 Mart Tarihleri arasında kutlanacak olan 'Erbakan Haftası' dolayısıyla, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatı ve siyasi mücadelesinin konuşulduğu programda Saadet Partisi Yönetim kurulu Üyeleri Sebahattin Gündem ile Cengiz Zor, Erbakan'ın, Milli Görüş ideali hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Sebahattin Gündem, Erbakan'ın hayat hikâyesi hakkında şunlar söyledi:
ERBAKAN'IN MÜCADELE DOLU HAYATI
29 Ekim 1926 yılında Sinop'ta doğdu. Babası Adananın Kozan ve Saimbeyli bölgesinde yaşamış olan Kozanoğullarından Mehmet Sabri Erbakan.
Ağır ceza reisi olan babasının birçok yerde görev yapmış olması dolayısıyla çocukluğu muhtelif şehirlerde geçen Erbakan'ın annesi de Sinop'un tanınmış ailelerinden birinin kızı olan Kamer Hanımdır.
POLİS ZORUYLA GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI
1965 yılında profesör olan Erbakan, Şubat 1966da Odalar Birliği Sanayi Dairesi Başkanlığına getirildi. Daha sonra Genel Sekreter olan Erbakan, 1968 Mayısında Odalar Birliği İdare Heyeti Üyesi, Mayıs 1969'da da Odalar Birliği Başkanı oldu. O zamanki hükümet her türlü kanuni hükümleri hiçe sayarak Erbakan'ı polis zoruyla görevinden uzaklaştırdı.
KIBRIS FATİHİ ERBAKAN
Sebahattin Gündem, Erbakan'ın Kıbrıs hareketi hakkında değerlendirme yaparken, Başbakan Ecevit'in Londra'da olduğunu ve Harekât emrini Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ın verdiğini belirtti.
CUMA NAMAZINI EVDE KILACAĞIM
Harekat emri verildikten sonra toplu halde Cuma namazına gitmek üzere karar alan Bakanlar Kurulundan CHP'li bir bakanın Ben Cuma namazını evde kılacağım dediğini söyleyen Gündem, Erbakan ağır sanayi hamlesine de dikkat çekti.
SAMSUN'A İKİ FABRİKA
Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası ile Ladik Çimento fabrikası'nın Erbakan'ın Ağır Sanayi Hamlesi kapsamında atmış olduğu 270 temelin arasında olduğunu da sözlerine ekleyen Sebahattin Gündem, Neden bu kadar fazla temel atıyorsun sorusuna kendisisn de bulunduğu bir ortam da Siyonistlerin beni burada çok fazla tutmayacağını biliyorum. Bu nedenle burada kaldığım zaman içerisnde Türkiye ekonomisine katkı sağlayabilmek için çok kısa zamanda çok büyük işlerin yapılması gerektiğinin farkındayım şeklinde cevap verdiğini sözlerine ekledi. Gündem 12 Eyülük 1980 ihtilali'nin tek amacının Necmettin Erbakan'ı durdurmak olduğunu da sözlerine kaydetti.
Gündem Tansu Çillerin ise Erbakan'ı ancak ben durdurabilirim diyerek göreve geldiğini de kaydetti.
Erbakan ekonomisinin sırrı nedir?
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.