Toplantıda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, ''Eskiden yazarlık çilekeşlikti. Özellikle Cumhuriyet döneminde hiçbir yazar hayattan emeğinin karşılığını alamazdı. Bu yazarlar zor hayat şartları yaşamıştır. Günümüzde yazarlık bir anlamda, endüstri ile ilişki içine giriyor. Bir çeşit yazarlık endüstrisi gerçekleşiyor. Böyle bir endüstriye uzak kalamazdık'' dedi.
FARKLI ÜLKELEREDE FAKÜLTELERİMİZ OLSUN
Merkezin, uluslararası üniversite olmak için önemli bir adım olduğunu belirten Akan, ''Merkez Amerika, İngiltere ve Türkiye'den de üniversitemizle ortak bir çalışma olacak. Merkez İzmir'in Seferihisar ilçesinde kurulacak. Bu merkezin burada kurulması üniversitemizin bulunduğu ilden farklı, başka bir şehirde olması da ayrı bir anlamlıdır. Üniversitemizin farklı ülkelerde de kampüsünün olmasını arzuluyoruz. Bu bir başlangıçtır'' diye konuştu.
"2 MİLYAR DOLARLIK PASTAYA SAHİP"
Yaratıcı Yazarlık Merkezi Müdürü Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yavuz Demir ise şunları kaydetti: ''Türkiye'de ilk kez böyle bir merkez kuruldu. Biz yenilikçiliğe yer ayıran bir üniversiteyiz. Burada tıpkı mimar, mühendis yetiştirir gibi yazar yetiştirilecek. İnsanların yaratıcı yazarlık mesleği olacak. Türkiye'de endüstriyel yazarlık işinin karşılığı yaklaşık 2 milyar dolardır. Ülkemizde bu iş usta çırak ilişkisiyle yürütülüyor. Türkiye'nin tanıtımı için, kültürler arası gelişmeye katkı koymak açısında bu merkez önemli.''