Et üreticileri neden sıkıntılı?

Samsun'un Bafra, Alaçam, Ondokuzmayıs ve Yakakent Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, ''Modern üreticilik noktasında Bafra ilk adımını attı'' dedi.

Doğan, yurt genelinde kırmızı et üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ülke genelinde kırmızı et üreticilerinin çeşitli sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Bafra, Alaçam, Ondokuzmayıs ve Yakakent Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, ''Hükümetin uyguladığı tarım politikasına rağmen sıkıntıları aşmış değiliz. Hala eski sistem ile gerçekleştirilen üretim, uygulanan tarım politikalarına entegre olamamıştır'' dedi.

EN BÜYÜK SIKINTI NE ?

Üretici birliklerinin yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Doğan, ''Bizim şu anda en büyük sıkıntımız girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasıdır. Biz, hayvan üretimi ve besiciliği konusunda kesinlikle Avrupa ile rekabet edemeyiz. Hayvancılık ve besicilik bundan sonra bilinçli bir şekilde yapılacak. Bilinçli bir şekilde üretim ve besiciliği yaparsak sıkıntılarımızı aşacağımıza inanıyoruz. Modern üreticilik noktasında Bafra ilk adımını attı. Bafra Belediyesi 7 bin metre kare kapalı alana modern bir hayvan pazarı yapıyor. İlerleyen dönemde yaşanan sıkıntıların ortaya konacak projelerle son bulacağına inanıyoruz.'' ifadelerini kullandı.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri