Et ve süt üretimi arttı

TÜİK verilerine göre, Ekim ayı kırmızı et üretimi bir önceki aya göre yüzde 3 artış gösterirken, inek sütü miktarı ise bir önceki aya göre yüzde 0,8 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kırmızı et üretimi ve entegre süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarına ilişkin istatistiki bilgi yayınladı. TÜİK yayınladığı rapora göre, Ekim ayı kırmızı et üretimi bir önceki aya göre yüzde 3 artış gösterirken, inek sütü miktarı ise bir önceki aya göre yüzde 0,8 arttığını bildirdi.

SIĞIR ETİ ARTTI, KOYUN AZALDI

Ekim ayı kırmızı et üretimi 58 bin 845 ton olarak tahmin edildi. 2010 yılı Ekim ayı kırmızı et üretim miktarının hayvan türleri ayrıntısında incelendiğinde, 49 bin 462 ton sığır, 39 ton manda, 8 bin 462 ton koyun ve 882 ton keçi etinden oluştuğu görülmektedir. 2010 yılı Ekim ayı kırmızı et üretim miktarının, hayvan türleri ayrıntısında bir önceki aya göre değişim oranları incelendiğinde, sığır eti yüzde 6,9 oranında artarken, koyun eti yüzde 8,7 oranında azaldı.

YÜZDE 13 ARTTI

Ekim ayında, entegre süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı 530 bin 232 ton olarak gerçekleşti. İçme sütü üretimi 100 bin 260 ton olarak gerçekleşti. 2010 yılının Ekim ayında gerçekleşen toplam içme sütü üretimi bir önceki aya göre yüzde 13,8 arttı. Peynir üretimi 38 bin 478 ton olarak gerçekleşti. 2010 yılının Ekim ayında gerçekleşen toplam peynir üretimi bir önceki aya göre yüzde 4,7 arttı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ÜLKE GENELİ Haberleri