sadece yemek yediklerini belirterek, ''Kemikte kalsiyum emilimi azaldıkça osteoporoz 12-13 yaşlarından itibaren başlayabiliyor'' dedi.
Doral, kemik erimesinin (osteoporoz) yavaş gelişen bir hastalık olduğunu, genetik yatkınlık ve beslenmenin kemik erimesi üzerinde direkt etkisi olduğunu söyledi. Kemik erimesinin çocuk yaşta oluşmaya başlayan ancak yaşlılık döneminde fark edilen bir hastalık olduğunu belirten Doral, çocukluk çağındaki fast food beslenmenin de osteoporoz riskini artırdığını kaydetti.
Dorali şunları söyledi: ''Çocukluk döneminde yeterli kalsiyumun tüketilmesi kemik yoğunluğuna yapılacak en iyi yatırımdır. Fast food ayakta yenen, sindirimi çabuk, emilimi az olan, öğün dışı yenilen bir yemektir. Fast food yiyen çocuk beslenmiyor, sadece yemek yiyor. Kemikte kalsiyum emilimi azaldıkça osteoporoz çocukluk yaşlarından itibaren başlayabiliyor. Çocuğun beslenmesi için besin oranları ayarlanmış maddeler verilmeli. Süt ağırlıklı beslenme önemli.''