Kabarık doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar, her zaman olduğu gibi sorunlarını Denge Gazetesi ile paylaştı.
Rusya ve Ukrayna arasında 1 Ocak'tan itibaren yaşanan doğalgaz krizinin faturası halka çıktı. Ukrayna, 2008"de 1000 metreküp doğalgaza 179,5 dolar ödedi. Bu fiyat Avrupa ülkelerinin ödediği fiyatın çok altındaydı. Bu yüzden Rusya ve Ukrayna arasında 31 Aralık" ta anlaşma sağlanamayınca Rusya doğalgazı kesti. Bu krizin faturası ise vatandaşa kesildi.
CEBİ YAKAN FATURALAR!
Bir anda tavan yapan doğalgaz fiyatları Samsunlu vatandaşların cebini yakmaya başladı. Halk artık bu yüklü faturaları ödemektense ısınmak için başta soba olmak üzere farklı kaynaklara yönelmenin peşindeler. Kimi vatandaşlar doğal gazı hiç kullanmıyor, kimileri ise kömürlü soba veya elektrik sobasıyla idare ediyor. Bazı vatandaşlar yüklü faturalarla boğuşmaktansa odun kömür kullanmayı tercih ederken, kimisi de tüpten ocaktan tasarruf oluyor düşüncesiyle doğalgaza yükleniyor. Bu durum faturalara yansıyınca durum pekte iç ısıtıcı olmuyor. İşte bu durumu en iyi örnek ise vatandaşın sesi. Tıpkı emekli memur Haluk Ülkü gibi.
İKTİDAR DEĞİŞMELİ
Zamlarla ilgili olarak tek çözüm yolunun, iktidarın değişmesi olduğunu belirten Ülkü, ekonominin hala Kemal Derviş'in kurduğu ekonomik programla idare edilmeye çalışıldığını söyledi. Geçen yıllarda doğalgaz faturasının 150 TL' yi bile bulmadığını belirten Ünlü, bu yıl merkezi sistem kullandıkları halde ve tasarruf edilmesine rağmen, faturasının 200 TL'nin altına düşmemesinden dert yandı.
TÜRK POLİTİKASINI SEVMİYORUM!
Yurtdışında çalışan ve belli aralıklarla Türkiye'ye gelebilen Ali Melek, evine bir hafta önce doğalgaz bağlattığını ve 7 günlük faturasının 40 TL'ye geldiğini söyledi. " Isınmak bu kadar pahalı olmamalı" diyen Melek, Verdiğimiz paranın karşılığında ısınamıyoruz.Türkiye yanlış politika yapıyor. Bu yüzden Türk politikasını sevmiyorum diye konuştu.
ÜNİVERSİTELİLERDE DERTLİ!
Turizm İşletme öğrencisi Uğur Emiral ise 650 milyon kira ödeyerek iki arkadaşıyla beraber öğrenci evinde kalıyor.Bu zamların öğrenciye patlayan bedeli ise 400 TL.Her ay 650 TL kira ve 400 TL doğalgaz giderleri olduğunu söyleyen Emiral, "Vatandaş geçinemezken biz ne yapalım.Fiyatların düşmesini istiyoruz hükümet bizim sesimizi duysun" dedi.
Mihriban KOÇAKER