Fransız bilimadamları, iki yıl boyunca genetiği değiştirilmiş mısırla beslenen farelerde tümör oluşumu ve bazı organlarda hasar gibi sağlık sorunları gözledi. GDO'lu mısır yiyen farelerde kanserli hücrelerin de daha hızlı yayıldığı saptandı.
Böbreklerde Anaormallik belirlendi
Genetiği değiştirilmiş organizmalarla ilgili tartışmalar sürerken Fransa'da yapılan bir araştırmanın sonuçları, riskin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. 13 ayın sonunda farelerde büyük sağlık sorunları çıktı,Caen Üniversitesi'nde iki yıl boyunca genetiği değiştirilmiş mısırla beslenen fareler gözlendi. 13 ayın sonunda deney farelerinde sağlık sorunları baş göstermeye başladı. Dişilerde oldukça büyük meme urları oluştu.Erkeklerde de, urların yanı sıra karaciğer ve böbreklerde anormallikler belirlendi.
Dişileri yüzde 70'i erkeklerin yarısı erken öldü
Mısırla beslenme sürdürülünce dişi farelerin yüzde 70'i erkeklerin de yarısı erken öldü.
Daha önce genetiği değiştirilmiş organizmalarla ilgili çeşitli araştırmalar yapıldığı ve bu tür sonuçlar görülmediği yönünde açıklamalar bulunuyordu. Bu araştırma, bu açıklamaları yalanlar nitelikte..
Araştırma büyük şirketlerden gizlendi
Zaten Fransız ekip, şirketlerin baskısına maruz kalmamak için, araştırmayı büyük bir gizlilik içinde yürütmüş.
Genetik yapılarındaki değişiklik sayesinde parazit ve hastalıklardan etkilenmeyip yüksek verim ve dayanıklılığa sahip olduğu belirtilen GDO esaslı tohumlar, mısırdan soya ve pamuğa, giderek daha fazla üründe kullanılıyor.