GEÇMEYEN AĞRILARA İĞNELİ TEDAVİ

SAMSUN Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde faaliyet gösteren Ağrı Ünitesi'nde (Algoloji) ani gelişen ve geçmeyen ağrılar tedavi ediliyor.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Hakan Baydar, iğnelerle yaptıkları tedavilerde kanser, baş, bel, zona, eklem ağrılarının tedavisinde olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 yıldır faaliyette olan Ağrı Ünitesi'nde günde ortalama 40 hasta tedavi ediliyor. Ünitede hastalar ağırlıklı olarak kanser, baş, bel, zona, eklem ağrılarından şikayetçi. Ünitede görev yapan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Hakan Baydar, hastalarda genellikle ağrı kesici kullanmadıklarını belirterek, "Hastalarımıza uyguladığımız tedavilerden biri de tetik nokta enjeksiyonu tedavisi. Bu tedavide kaslarda tetik noktalar var. Merkezine iğne ile girip kası yırtıyoruz. İçine düşük konsantrasyonda lokal anastezi uyguluyoruz. Bunu 3-5 seans uygulayarak ilaç kullanımını azaltmaya, sıfırlamaya çalışıyoruz. Bunun dışında çeşitli eklem içi enjeksiyonlar gibi uygulamalar da yapıyoruz" dedi.

AĞRI İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİ

Dr. Baydar, ağrının vücudun verdiği bir tepki olduğunu söyledi. Dr. Baydar, "Ağrı tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Vücudun belirli bir bölgesinden kaynaklanan doku hasarına bağlı olan veya olmayan, kişinin geçmişteki deneyimleri ile ilgili hoş olmayan, bir duyum ve davranış şeklidir. İnsanoğlu yüzyıllardır ağrıya çözüm bulmak için yöntemler geliştirmiştir. Hastalar özellikle uzun süren ağrılardan çok mağdur oluyorlar. Vatandaşlar ağrıyı hemen ağrı kesici ilaçla geçirmeye çalışıyor. Maalesef Türkiye'de bilinçsiz ilaç kullanımında ağrı kesici ilaçlar da çok fazla durumda. Her ağrısı olan direkt ağrı kesiciye sarılmasın" diye konuştu.

AĞRIYI HAFİFE ALMAYIN

Ağrının birçok hastalığın belirtisi olabileceğini söyleyen Dr. Hakan Baydar, "Bir ağrı kanser ya da kalp damar hastalıkları gibi önemli hastalarıkların da belirtisi olabilir. Geçmeyen ağrı şikayetiyle ünitemize gelip kanser tanısı konan hastalarımız oldu. İnsanlar ağrıyı hafife almasın, mutlaka sebeplerini araştırsın. Özellikle son yıllarda genç ve orta yaş kesimde bel ve boyun fıtığına bağlı ağrılar sıkça görülüyor. Genç erişkinlerde skolyoz rahatsızlıklarına bağlı olarak ağrılar görülebiliyor. Öğrencilerde de ders ve sınav stresine bağlı olarak kas ağrıları görülüyor. Polikliniğimize her yaştan hasta geliyor. Amacımız uyguladığımız tedavilerle ağrısız süreyi uzatıp tam tedavi sağlamak" diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SAĞLIK Haberleri