Geri dönüşlerin takımı Samsunspor

Erdal Cansu

Üst üste aldığı başarılı sonuçlarla ligin ilk haftalarında damga vuran Samsunspor sezona çok kötü başlayan ve bir puanla son sırada yer alan Adana Demirspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Şimşekler alışılageldik futbolundan uzak, tıpkı geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi Adana Demirspor deplasmanına tutup bir futbolla başladı. Rakibin 7 haftada sadece bir puanı olması belli ki Samsunspor’da rehavete neden olmuş. Maçın 7. Dakikasında Satka’nın ceza sahası içerisinde rakibini yapmış olduğu amatörce faul sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi.. Ev sahibi Adana Demirspor Yusuf Barasiı’nın penaltıyı geri çevirmesi ardından Samsunspor maça adeta 1-0 geride başladı..

Gölün ardından karşılaşmanın orta hakemi Alper Akarsu tüm taktir haklarını Adanademirspor’dan yana kullanması dikkat çekti.. Özellikle maçın 25. Dakikasında taç çizgisi üzerinde gelişen Samsunspor atağında Tayfun Aydoğan’ın Muja’ya arkasından sakladığı tekmeyi es geçen Hakem Akarsu bu pozisyonda adeta niyetini belli etmiş oldu..

Mücadelenin ilk yarısında Samsunspor’un savunma hattında yer alan Satka, Van Drongelen ve Zeki Yavru hakem tarafından sarı kartta cezalandırıldılar. Hakemin ilk devrede verdiği kararlar Samsunspor adeta fren yaptırdı.. mücadelenin ilk yarısında istediği futbolu sahaya yansıtamayan şimşekler soyunma odasına 1-0 mağlup girdi..

Maçın ikinci yarısında ise sahada bambaşka bir Samsunspor vardı.. bildiğimiz Işılla geldik Savaşçı ve sahada ne yaptığını bilen bir takım olarak ikinci devreye başlayan şimşekler ilk atağında golü buldu. Mücadelenin 58. Dakikasında Muja taç atışı ile gelişen pozisyonda harika bir son vuruş yaparak mükemmel bir gole imza attı ve takımına beraberlik sayısını getirdi.

Golün ardından Alman teknik adam Thomas Reis’in yaptığı değişikliklerin ardından Samsunspor oyun hakimiyetini eline aldı. İlk yarıya kötü başlayan kırmızı Şimşekler maçın ikinci yarısında yakaladığı beraberlik sayısının ardından geçen hafta olduğu gibi bu hafta da muhteşem bir geri dönüşe imza attı..

Dimata ve Soner Aydoğdu’nun harika gollerin ardından Samsunspor ilk yarısını geride kapattı Adana Demir deplasmanında üç bağımlı üç golle almayı başardı.. Geri dönüşlerin takımı olan Samsunspor Adana deplasmanında Müthiş bir reaksiyon ortaya koyarak 3-1 gibi net bir skorla sahadan galip ayrıldı.

Özellikle Alman teknik adam Thomas Reis’in ikinci arada oyuna yapmış olduğu hamlelerinin ardından Samsunspor üç puanı söke söke aldı.. Ben başta teknik direktörümüz ve tüm takıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.. belki maça kötü başladık ilk yarıda hakem faktörü nedeniyle istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık ama 90 dakika sonunda böylesine zorlu bir deplasmandan üç gol atarak galibiyet çıkarmamız son derece önemliydi..

Kilometrelerce mesafeyi hiçe sayarak Adana deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayan yüce Samsunspor taraftarlarına da bu galibiyeti armağan olsun. Samsunspor’da yaşanılacak en son gelişmeleri bir sonraki köşe yazımda sizlerle paylaşmak dileğiyle..

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.