Çin tıbbında yüzyıllardır şifa için kullanılıyor. Bu bitkinin dağlık bölgelerde yetişen yabani türleri olduğu gibi tarımı da yapılıyor. Ginseng bitkisi doğal ortamında el ile toplanır.
Ginseng Türleri
Ginseng bitkisi faydalı olması nedeni ile oldukça popülerdir. Dünya üzerinde ginseng bitkisinin pek çok farklı türü mevcuttur. Bu bitkinin en yaygın olan yaygın olan türleri Amerikan ginsengi Asya Ginseng ve çeşididir.
Amerikan ginsengi vücutta rahatlatıcı bir etki yaratır. Asya Ginsengi ise canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Bu bitkinin ticareti otuz beşten fazla ülkede yapılıyor. Bitkinin en fazla kullanılmış olduğu ülke ise Çin'dir. Ginseng ticareti 2013 yılı itibari ile dünya genelinde 2 milyar dolarlık bir satış hacmine ulaş durumdadır.
Beyaz Ve Kırmızı Ginseng
Beyaz ginseng bitkisinin hasadı 4 ila 6 yıl arasında yapılıyor. Kırmızı Ginseng bitkisi ise 6 yıldan sonra hasat ediliyor. Bitkinin rengi hasat edilmeye ve kurutulma yöntemine göre değişkenlik gösteriyor. Bu bitkinin taze olan türü yeşil olarak da bilinir.
Beyaz ginseng çeşidi soyularak güneşte kurutuluyor. Beyaz ginseng türünün faydalı bileşen sayısı daha azdır. Bu bitki güneşte kuruduğu için beyaz sarı arası bir renge sahiptir. Kırmızı ginseng çeşidi ise soyulduktan sonra yüz derecede buhara tutulur ve kurutulur. Ginseng Tablet sitesinde farklı çeşitlerdeki ginseng tabletleri bulabilirsiniz.
Ginsengin Faydaları Nelerdir?
Ginseng bitkisi en çok cinsel açıdan sağlamış olduğu faydalar için tüketiliyor. Ginseng bitkisi erkeklerde sertleşme sorununun tedavisinde kullanılıyor. Bu bitki adet döneminde çay olarak tüketildiğinde adet sancılarını azaltıyor. Ayrıca menopoz döneminin daha rahat geçmesine yardımcı oluyor. Ginseng tüketimi baş ağrılarının giderilmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca ginseng bitkisinin kötü kolesterolü dengeleyici özelliği de bulunuyor.
Tansiyonun dengelenmesine de yardımcı olan bu bitki kalp ve damar hastalıkları riskini azaltıyor. Ginseng bitkisi zengin bir antioksidan içeriğe sahiptir. Ginseng bu özelliği sayesinde yüksek tansiyonu önlüyor. Ayrıca ginseng bitkisinin kansere karşı koruyuculuğu olduğu da biliniyor. Bu bitki birçok kanser türünün riskini azaltıyor. Ginseng tüketimi anormal hücre oluşumunu ve çoğalmasını önlüyor. Ginseng bu yönüyle oldukça faydalı olan bir bitki türüdür. Ayrıca ginseng tüketimi enerji yükseltiyor ve yorgunluğu alıyor. Ginseng bitkisinin çay ya da tablet olarak tüketilmesi vücudun enerji seviyesini artırıyor.
Ginseng Nasıl Kullanılır?
Ginseng çiğ bir şekilde tüketebileceği gibi hafif buharda pişirilip yumuşatılabilir. Aynı zamanda bu bitki sıcak suda demlenerek çay olarak da tüketilebilir. Ginseng bitkisini hazır çay olarak da satın alabilirsiniz. Bunun yanında toz tablet kapsül veya şeklinde olan ürünleri de tercih edebilirsiniz. Bu ürün Kore mutfağında çorba ve çaylara katılabiliyor. Ginseng Tablet sitesini ziyaret ederek ile ilgili bilgi edinebilir ve ihtiyacınıza uygun olan ürünü satın alabilirsiniz.