Oltulu, Mezoterapi; vücutta bulundukları yere lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla kontrol altına alan ya da tedavi eden bir tıbbi uygulamadır. Yaşam biçimi ve geçen zamanla birlikte ciltte ve özellikle göz çevresinde bazı değişiklikler olur. Deriyi koruyucu salgılarda azalma, ciltte kuruluk artar ve kaslarda zayıflama görülür. Elastikiyet kaybıyla birlikte göz kapakları düşer, ince kırışıklıklar, göz çukurları ve torbalar oluşur. Mezoterapide, Bazı testler sonucu oluşturulan vitamin ve mineral içerikli sıvıların, bölgeye enjekte edilmesiyle ölü hücreler uyarılarak tedavi amaçlanır dedi.
Yaşam biçimi göz bölgesini etkiliyor
Göz çevresindeki değişimlerin nedenlerinden de söz eden Oltulu, Yaşlanmayla birlikte alt göz kapakları gevşemeye ve torbalanmaya başlar. Yağ ve sıvıların birikmesiyle göz kapağı torbalarına dönüşüp yerçekimi etkisiyle elmacık kemiği üzerine yayılırlar. Genetik ve fizyolojik faktörler, stres, yaşam biçimi, sigara, diyet türü, yorgunluk, yaşlanma gibi etkenler bu morluklara ve torbalanmalara sebep olabilir. Mezoterapi yöntemi, bu morluk ve torbalanmalara büyük ölçüde çare oluyor diye konuştu.
Hamilelikte uygulamak tehlikeli
Enjekte edilen sıvının içeriği hakkında da bilgi veren Dr. Yüksel Oltulu, Göz bölgesinde oluşan kırışıklıkları azaltıcı, sağlıklı kolajen tabakası üretmek için cildi uyaran ve hücresel yenilenme sürecini hızlandıran maddeler var. Yine cilde ton verip cildi rahatlatıcı, hücrelerin hasar görmesini engelleyici, damar koruyucu, güçlendirici ve sıkılaştırıcı etkisi olan bileşenler içeriyor. Sonuçta göz bölgesinde tazelenme ve canlanma, ince çizgilerde iyileşme gözlemleniyor dedi. Oltulu bu tedavinin, enjeksiyona ve enjekte maddelere alerjisi olanlara, hamile kadınlara ve kan pıhtılaşma bozukluğu olanlara uygulanamadığını belirtti.