Hangisi doğru?

Samsun'da bir yandan şehir merkezindeki bütün hastaneler eski Havaalanında oluşturulan sağlık kampüsü alanına taşınırken, bir yandan da sağlık kampüsüne taşınacağı söylenen

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yasal engellere rağmen Mülkiyeti İlim Yayma ve Eğitim Vakfı'na daha önce İmam Hatip Lisesi olarak kullanılan 4 katlı binanın 3 katını kiralıyor


Mülkiyeti İlim Yayma ve Eğitim Vakfı'na ait olan ve daha önce İmam Hatip Lisesi olarak kullanılan Adalet Mahallesi'ndeki 4 katlı binanın 3 katı İmar Planı'nda eğitim alanı olarak görünmesine karşın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın izni alınmadan 2 yıllığına Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kiralanmıştı. Sağlık alanında yapılan çalışmalar kapsamında il içerisinde bulunan hastaneler bir bir eski hava alanında oluşturulan sağlık kampüsü alanına taşınırken bir yandan da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin İlgili Bakanlıktan bile izin almadan ek bina kiralaması "Uygulamaların hangisi doğru?" sorusunu akıllara getiriyor.

HEM TAŞINIYOR HEM KİRALIYOR
2 yıllığına aylık 10 bin YTL karşılığında kiralanan binaların tadilat çalışmaları tamamlandı. Poliklinik hizmeti verecek ek binanın iç ve dış boyası tamamlandı. Odalara klimalar takıldı. Yaşanan kiriz sebebiyle tasarruf tedbirlerinin alındığı bir dönemde zaten taşınacak olan hastanenin ek bina kiralamasının ne derece etik olduğunu kamuoyunda tartışılan bir diğer konu. Ayrıca Eski Hava alanına taşınacak hastanelerin arasında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin de bulunduğu biliniyor.

VAKFIN 42 KİLO ALTIN ÖDEYECEĞİ İDDİA EDİLDİ
Öte yandan binaların amacı dışında kullanılması halinde ilginç bir durumun daha ortaya çıkacağı iddia ediliyor. İmar planında 'Eğitim alanı olarak' yer alan binalarla ilgili bir başka boyut daha ortaya çıktı. Daha önce binaların mülkiyet sahibi olan İmam Hatip Lisesi ve Öğrencileri Yardımlaşma Derneği'nin binaları İlim yayma Vakfı'na devrederken vakfın tüzüğüne bağlayıcı bir hüküm koydurduğunu önü sürüldü. İddiaya göre; 'İlim Yayma Vakfı'nın binaları eğitim amacının dışında kullanması halinde 42 kilogram altın tutarında hazineye para ödemesi gerekiyor' İddianın doğru olması halinde ise İlim yayma Vakfı'nın tüzükte bulunan ilgili madde gereği devri yapan dernek kapandığı için hazineye yaklaşık 25 milyon TL turasında bir ödeme yapması da gündeme gelebilir.

BAKANLIKTAN HALA CEVAP GELMEDİ
Vakıflar Böle Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konunun Milli Eğitim Bakanlığı'na iletildiğini bakanlıktan cevap beklenildiğini bildiriyor. Öte yandan İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nün bakanlık düzeyinde yazışmaları sürdürürken, binada tadilat çalışmalarının tamamlanması ve Samsun milletvekillerinin olaya duyarsız kalması kamuoyunda tedirginlikle takip edilen bir diğer konu.
Yaprak KOÇER

GENEL Haberleri