HAS Parti samsun İl Başkanı Adnan Öz kardeşim Medikal Organize Sanayi bölgesine başka illerin talip olduğuna dikkat çekerek bu konuda önemli bir uyarı yapıyor..
Öz biliyorsunuz aynı zamanda ASKON'da Samsun Şube Başkanlığı yapmış, şimdi ise ASKON'un yönetimin ve aynı zamanda Samsunspor yönetiminde, Samsun'a duyarlı, bütün iyi hasletleri üzerinde toplamış, kıymetli bir kardeşimizdir.
Adnan Kardeşimizin bu uyarısına kulak verelim ve Medikal Organize Sanayi Bölgesinin başka illere kaydırılmasına izin vermeyelim, bu konuda bir farkındalık, bir duyarlılık oluşturalım
SAGEM güzel şeyler yapıyor
Samsun Gelişim Merkezi diye bir dernek var; bu dernek kısa adı SAGEM..
SAGEM her hafta Çarşamba günleri 'Çarşamba Buluşmaları' adı altında toplantılar tertip ediyor..
Samsun'un her meselesi hakkında gündemler oluşturup ilgililerin dikkatini çekmeye çalışıyor.. Kısaca etkinleri etkilemeye çalışıyor..
SAGEM'in en önemli bulduğumuz bir hizmeti ise bir Çarşamba buluşmasında Samsun'da 1912 yılına kadar var olan Samsun Mevlevihanesi'ni bile gün yüzüne çıkarmak için konunun uzmanı bir profesörü konuşturmuştu
Kendilerini tebrik ediyoruz.. Kabul ederlerse üye olmayı arzu ediyorum..
Neden 8 Mart?
Sol Haber'den size farklı bir 8 Mart yazısı;
Pek çok ülkede kutlanan 8 Mart için ortak amaç ve ilkeler ortaya konmuş olsa da kesin bir tarih belirlenmemişti. Her yıl ilkbahar aylarında farklı tarihlerde kutlanan kadınlar gününün 8 Mart'ta kutlanması kararıysa 1921'de Moskova'da yapılan Üçüncü Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda alındı.
Bu kararla 8 Mart 1857'de yaşamını yitiren 129 kadın işçinin ve 8 Mart 1917'de Şubat Devrimi'nin fitilini ateşleyen grevleri başlatan, ekmek ve barış sloganıyla sokaklara dökülen Petrogradlı dokuma işçisi kadınların anısına 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı.
BM kabul etti ama
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını, kutlamaların başlamasından yıllar sonra, 1977 yılında kabul etti. Ancak BM, bu günü kadınların mücadele günü olarak göstermekten geri durdu. BM'nin ilgili kararında günün tarihçesine değinilmedi. Hala BM'nin internet sitesinde günün tarihine ilişkin bölümde, günün 8Mart 1857'de New York'ta ölen dokuma işçilerin anısına düzenlendiği yazılmadı.
Türkiye'de ilk kutlama TKP'li kadınlardan
Türkiye'de ise 8 Mart ilk kez 1921 yılında Mustafa Suphi ve 14 arkadaşının öldürülmesinin ardından Ankara yakınlarında bir bağda gerçekleştirilen anma toplantısında Türkiye Komünist Partisi üyesi kadınlar tarafından kutlandı. TKP'li kadınlar 8 Mart'ın Emekçi Kadınlar Günü" adıyla kutlama kararı almıştı.
1975 yılında kurulan İlerici Kadınlar Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü ilk kez yaygın olarak ve sokaklarda kutlamaya başladı. İKD, her yıl 8 Mart'ta pek çok kentte kitlesel etkinlikler düzenledi.
Türkiye'de 12 Eylül 1980 darbesinin sonrasında dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Türkiye'de ve pek çok ülkede emekçi kadınların mücadele günü olarak sokaklarda, meydanlarda binlerce kişi tarafından kutlanıyor.
Kıbrıs'ta ölen kuş Samsunlu çıktı
Kıbrıs'ta avcılar tarafından vurulan öter ardıç kuşunun, Samsun'lu olduğu ortaya çıkmış.
Bu ilginç haberi samsunahaber.com'dan alıyoruz;
Kıbrıs Karpaz Burnu'nda vurulan öter ardıç kuşunun (Turdus philomelos) 21 Ekim 2011'de, 19 Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi kuş halkalama uzmanı Dr. Kiraz Erciyas Yavuz tarafından Samsun Cernek Kuş Halkalama İstasyonu'nda halkalandığı öğrenildi. Kuşun bacağındaki DA 06178 kodlu halka sayesinde tanımlandığının belirtilirken öter ardıçların kışı geçirmek için güneye göç ettikleri kaydedildi.