OMÜ İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve Sosyolog-Yazar-Eğitimci Yusuf Özkan Özburun'un konuşmacı olarak davet edildiği, Çağın Manevi Hastalıkları ve Çözüm Yolları başlıklı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.
Konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Yusuf Özkan Özburun ile birlikte 4 yıldır program yapıyoruz. Çok donanımlı, çok bilgili bir insandır. Vize haftası olmasına rağmen salonu doldurduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı bir konferans olmasını diliyorum. dedi.
Bugün burada konferans veriyor olmaktan büyük onur duyuyorum. diyen Yusuf Özkan Özburun, Pedagoji çok önemli bir alandır. Türkiye'de bölüm ve alan olarak çok iyi temsil edilemiyor. Sadece akademik camiayla sınırlı kalıyor. Bu konunun halka inmesi konusunda sıkıntılar yaşıyoruz.
Artık dijital dünyada yaşıyoruz. Yenilenme, güncellenme kavramı sürekli hayatımızda. Yeni aldığınız her dijital aleti düzenli olarak güncellemeniz gerekiyor. İnsanın da akıl fikir paradigma, dünyaya, hayata ve insana yaklaşımı açısından düzenli olarak güncellenmesi gerekiyor. Ciddi bir atalet kültürüyle karşı karşıyayız. Bu atalet kültürüyle mücadele eden biriyim. Kendimce bir misyonum var. Bunu yaymaya çalışıyorum, bunun bir uzantısı olarak karşınızdayım.
Friedrich Hegel, zamanın ruhundan bahseder. Çağın ruhundan insan anlayamaz ve bunu yapamazsa sorunlar çıkıyor. Senkron sorunu yaşanıyor. Çağın ruhunu anlamak adına kendini her sahada geliştiren bir insan olabilmeliyiz. dedi. İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak, İnsanların akıl ve kalp dünyasına yön verecek kişiler bölümünüz itibariyle sizlersiniz. diyen Yusuf Özkan Özburun'un, Her sahada kendinizi yetiştirmezseniz insanlarda ciddi yaralar ve sorunlar açabilirsiniz. Hangi alanda ne iş yaparsanız yapan iki şeyi edinmek zorundasınız. Birincisi; insan psikolojisini anlamak zorundasınız. İnsan fıtratının algısına sahip olmanız gerek. İnsan psikolojisi, üzerinde farkındalık geliştirilmesi gereken çok önemli bir alan. İnsan psikolojisi tarihin hiç bir döneminde bu kadar kırılgan olmamıştı. Türkiye'de psikolojik destek alması gereken on milyon insan olduğu biliniyor. Sizler bu okula sadece gelip gitmemelisiniz. Geniş bir algı dünyası geliştirmelisiniz. İkincisi; ne yaparsak yapalım mesajlarımızı iyi kodlayarak sunmalıyız. Mesajlarımızı iyi sunamıyorsak, bu bize muvaffakiyetsizliği getiriyor. Üslubunuz vereceğiniz mesajı çok etkiliyor. şeklinde konuştu.
Etrafınıza baktığınızda iki tip insanla karşılaşacaksınız. diyen Özburun bunların alıcıları açık, gelişimini sürdüren insanlarla, gelişim seyrini bırakmış aynı şeylerin tekrarı üzerine hayatını devam ettiren insanlar olduğunu belirtti.
Konferans, Yusuf Özkan Özburun'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın plaket takdimiyle sona erdi.