SAĞLIKSIZ HAYVAN TEHLİKE SAÇAR
Halk sağlığının korunmasının, gıda maddelerinden kaynaklanan bulaşıcı ve salgın hastalıklar ile gıda zehirlenmelerinin önüne geçilmesinin, kesilecek hayvanların sağlıklı olmasına bağlı olduğunu belirten Hüseyin Uyanık, ''Kurban kesimleri, belediye ve yerel yönetimlerin önceden belirlediği kesim yerlerinde yapılmalıdır. Kesilecek hayvanların kimlik numarasının bulunması ve mutlaka veteriner hekim kontrolünden geçmiş olması önemlidir. Kesim sırasında oluşan atıklar ve hastalıklı iç organlar kedi ve köpekler tarafından çıkarılmayacak derinlikte çukurlara gömülerek imha edilmelidir. Kesim yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları taşımalı, gerekli malzeme ve ekipman bulunmalıdır. Çocukların ruh sağlığının etkilenmemesi için kurban kesim yerlerinden uzak tutulmaları önem taşımaktadır.''diye konuştu.
HASTALIKLI HAYVANLARA DİKKAT
Veteriner Hekim Hüseyin Uyanık, Sağlık raporu olmayan, küpesiz, çok zayıf olan, gebe olan, yeni doğum yapmış, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, yüksek ateşi olan, salya akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan, hayvanların satın alınmaması konusunda uyardı.
Ramazan AKSOY-