İhracatçılar olarak Türkiye'deki gelişmeleri değerlendiren Fahrettin Ulusoy, şu an Türkiye'de ihracatın önünde hiçbir engel bulunmadığını, her türlü sorunun kolayca çözüme kavuşturulduğunu kaydetti. Kendileri için asıl olanın dünyada rekabet edilecek imkanların hükümetlerce sağlanması olduğunu vurgulayan Ulusoy, Türkiye'de 'şu olmuyor' denecek şekilde bir sorunun bulunmadığını dile getirdi.
İHRACATIN ÖNEMİNİ KAVRAYAMADIK
Geçmiş yıllarda ihracatın öneminin pek anlaşılamadığına dikkat çeken Ulusoy, "Trilyon dolar ihracat rakamına ulaşan Almanya, Güney Kore, Japonya gibi ülkelerin yanında 125 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek büyük başarı. En büyük eksiklik Türkiye'de ihracat kültürünün yeni oluşmasıdır. Bu zaman içinde yetişmiş insan gücü, ihracatın önemini anlayan, heyecan duyan ihracatçıların başarısı ile aşılacaktır" dedi.
TBMM'de komisyonda son şeklini alan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Deniz Ticaret Odaları gibi kuruluşların kamu niteliğinde kurum olması yönünde kanun hazırlandığına dikkat çeken Ulusoy, yasal düzenleme kanunlaştığı takdirde, Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılmasında büyük kolaylık sağlayacağını kaydetti. Düzenlemenin Türk ihracatçısına vereceği imkanlar sayesinde başarı sağlayacağını dile getiren Ulusoy, "Dünyaya açılmanın ilk şartı bilgi görgü ve atılımı yakalayabilmek için imkanların sağlanmasıdır. Bu yönüyle oluşacak yapılanma ihracatın yükselişe geçmesini sağlayacak" diye konuştu.