Kendi şehrimizde yönetim kademesinde o kadar etkisiz hale getirilmişiz ki,''Bu şehrin yarısı Trabzonlu' efsanesi ortaya çıkmış.
Oysa ki rakamlar bu efsaneyi çürütmektedir.Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre şehrimiz nüfusunun %83,4 ü Samsun nüfusuna kayıtlıdır.Samsun en fazla Ordu,Trabzon,Amasya,Giresun ve Rize'den göç almaktadır.Samsun nüfusu içinde göç yolu ile gelmişlerin oranı,nüfus kayıtlarını şehrimize aldırmış kişileri de hesaba katarsak % 20 civarındadır.Samsun'un yerlisi mi var,diyorlar. Şehrin %80'i yerli.
Verileri Trabzon özeline indirdiğimizde ise şehrimiz nüfusunun %3'ü Trabzon nüfusuna kayıtlıdır. Yüzde üçlük bir oranla yönetimin yüzde yüzüne talip olmak inkar edilemeyecek bir başarıdır.
Zannedildiğinin aksine yönetime talip olmaları ile ilgili bir sıkıntımız yok.Sıkıntı yönetimde oldukları dönemde Samsun'un geri bırakılmasındadır.Yönetim kademesine gelmekte ne kadar başarılı iseler yönettikleri şehri ileri götürme konusunda o kadar başarısızlar.Samsun bunun en güzel örneğidir. Kendini Samsunlu hissetmeyenlerin yönetiminde Karadeniz 'in incisi olan bu şehir her geçen gün geriye gitmiştir.
Aidiyet duygusu olmayanların hizmet aşkı da olmadı.
Cemal Yılmaz DEMİR:12 Ağustos 1960 Trabzon Vakfıkebir doğumlu.Samsun milletvekili.
Mustafa DEMİR :18 Ocak 1961 Trabzon Şalpazarı doğumlu.Samsun milletvekili.
Suat KILIÇ:23 Temmuz 1972 Samsun doğumlu.Trabzon kökenli.Gençlik ve Spor Bakanı olduğunda , Trabzonluların hemşerimiz Bakan oldu diye sevindiği ,Samsunspor- Sivasspor maçında gözlerimizin aradığı ama stadyumda göremediğimiz kişi.Samsun milletvekili.
Tülay BAKIR :2 Mayıs 1947 Diyarbakır doğumlu.Samsun milletvekili.
Ak Parti İl Başkanı : Fuat KÖKTAŞ:1964 Trabzon doğumlu.
Aidiyetleri olmayanların yönetiminde Samsun,
Ölülerini otopsi için başka şehirlere gönderen bir şehir olmuştur.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkeyi çağ atlattığını söylediği dönemde üç beş AVM dışında yatırım yüzü görmeyen bir şehir olmuştur.
Karadeniz 'in en büyük kenti işsizlik nedeni ile yoğun göç veren bir il olmuştur.
Cerrahi aletler üretiminde,Dünya 'da üçüncü,Türkiye'de birinci sırada olmasına rağmen destek görmemiştir.
Doğu Karadeniz 'in tamamı ve komşu iller teşvik kapsamında iken şehrimiz teşvik dışında tutularak yapılması muhtemel yatırımların önüne set çekilmiştir.Yapılmış yatırımların da şehrimizden kaçmasına sebep olmuştur.
İllerin sosyo ekonomik sıralamasında seksenli yıllarda ilk onda iken bugün otuz üçüncü sıraya kadar gerilemiştir.
Tersane ve yüksek hızlı trenin hayallerde kaldığı bir şehir olmuştur.
Milletvekillerini biz seçmiyoruz.Hangi partiden olursa olsun liderlerin seçimlerine oy veriyoruz. Milletvekillerini ''lider vekili'' olarak tanımlamak yanlış olmasa gerek.
Ama yerel seçimlerde mühür bizde.Samsun'un daha yaşanabilir,daha gelişmiş olması için şehrimize aidiyetleri olmayan AK Parti,CHP ya da MHP adaylarını gözü kapalı eleme şansı elimizde.
Şansımızı iyi kullanalım.Şehrimizi,şehrimize aidiyetleri olmayanların yönetimine bırakmayalım.