Aşağı yukarı bir sosise denk gelen 50 gramlık bir porsiyon dahi kanser riskini yüzde on dokuz oranında arttırıyor.
Oysa normalde pankreas kanserine yakalanma tehlikesi düşüktür. Araştırmalara göre 77 erkekten biri ve 79 kadından birinde görülüyor hastalık. Dünya Kanser Araştırmaları Vakfı'ndan Sara Hiorn, pankreas kanserinde şişmanlık dışında diğer risk faktörlerin de dikkate alınmasını önermekte. Daha önceki araştırmalarla da işlenmiş kırmızı etin bağırsak kanserine neden olduğu ortaya çıkmıştı. Örneğin İngiliz hükümeti 2011 yılından bu yana günde 70 gramdan fazla et tüketilmemesini öneriyor. Ancak araştırmayı yöneten Susanne Larsson'a göre, işlenmiş et tüketimi ve diğer kanser türleri arasındaki ilişki tartışmalı. Son araştırma için 6.643 pankreas hastasına ait 11 araştırmanın verileri incelenince, işlenmiş et yemenin kanser riskini arttırdığı ortaya çıkmış. Pankreas kanserinde erken tanı kadar, hastalık riskinin nelerle yükseldiğinin bilinmesi de önemli.