İzinsiz para toplayana hapis cezası!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yeni Türk Ticaret Kanunu ile ''Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin almaksızın, yurt dışında bir anonim şirket kuran veya sermayeyi artırmak için halktan izinsiz para toplayanlara hapis cezası getirildiğini açıklad

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yeni Türk Ticaret Kanunu ile "çaycı ve muhasebeciden denetim kurulu üyesi atama döneminin" kapandığını, ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin almaksızın, yurt dışında bir anonim şirket kuran veya sermayeyi artırmak için halktan izinsiz para toplayanlara hapis cezası getirildiğini açıkladı.
"Kimsenin kandırılmasına izin vermeyeceğiz" diyen Bakan Ergün, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği, "Türk Ticaret Kanun'u Seminer Programı"nın açılışında konuştu. 2011 yılına, çok önemli yasal düzenlemelerle başladıklarını, önce ticaret ve borçlar gibi iki temel kanunu, ardından da torba tasarıyı kanunlaştırdıklarını söyleyen Ergün, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun, dün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı. Eski TTK'nın yürürlüğe girdiği 1956 yılından bu güne, birçok alanda önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Ergün, geçen süreçte TTK'nın yaşanan gelişmelerin gerisinde kaldığını, yeni TTK'nın hazırlanmasının zorunlu hale geldiğini vurguladı.

KÖTÜ KANUNLA İYİ ADALET OLMAZ

Yeni TTK'nın, Türkiye'nin ticareti açısından iyi sonuçlar doğurmasının, toplum olarak kanunun iyi uygulanması ve kanunu destekleyecek ikincil düzenlemelerin hayata geçirilmesine bağlı olduğuna dikkati çeken Ergün, "Kötü kanunla iyi adalet olmaz; ancak iyi kanun de hayata geçirmemize bağlıdır" yorumunda bulunarak, şunları söyledi: "Yeni Türk Ticaret Kanunu, ülkemizde yatırım ve iş yapma ortamının iyileşmesi, şirketlerimizde kurumsal yönetim ilkelerinin benimsenmesi, kayıt dışılığın önlenmesi ve bilgi toplumuna uygun hizmetlerin ön plana çıkması gibi birçok alanda önemli katkı sağlayacaktır. Kanunda ülkemizin mevcut bilimsel birikimi korunmuş, içtihatlarla sağlanan hukuki gelişim sürdürülmüş, ticari işletme, şirketler, sermaye piyasası, taşıma, deniz ticareti ve sigorta hukuku gibi konular, Avrupa Birliği müktesebatıyla uyumlu hale getirilmiştir. İşletmelerimizin küresel rekabet pazarlarında güçlü aktörler olarak yer almalarını sağlayacak kurum ve sistemlere kanunda yer verilmiş, işletmelere daha fazla serbest hareket edebilme imkanı sunulmuştur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ÜLKE GENELİ Haberleri