Narenciye çeşitleri arasında en küçük meyveye sahip kamkatın yeni bir bitki olduğunu belirten Kurt, "Kamkat, saksı bitkisinin ötesinde yarı bodur bir meyvedir. Yaklaşık olarak 1.5 ve 2 metre civarında bir boya ulaşabilmektedir. Cevizden küçük, bademden biraz daha büyük yapıya sahip olan bir portakal cinsidir" dedi. Kamkatın genellikle dekoratif amaçlı kullanıldığının altını çizen Kurt, "Bu bitkinin yurt dışında oldukça yaygın bir üretimi var. Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri'nde reçel yapımında oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor. Buralardan da Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gönderiliyor. Erdemli mikrokliması için kamkat bitkisi çok uygun bir yapı oluşturuyor. Soğuğa dayanıklı olmasının yanı sıra soğuklardan önce hasat edildiği için hasadında herhangi bir problem yaşanmıyor" diye konuştu.
Kamkat bitkisinin narenciye üreticisine önemli bir kazanç sağlayacağına dikkat çeken Kurt, reçel sanayisinde kullanılan bitkinin küçük ve orta büyüklükteki yatırımlarla ticari bir ürün haline getirilebileceğini, bitkinin alternatif ürünler içinde yerini alması gerektiğini kaydetti.