Kaşağı

    İnsanların en çok güvendiği kurumlar dendiğinde ORDU, HUKUK, EMNİYET akla gelir-di.

    Gelirdi çünkü artık öyle değil. Öyle bir döneme girdik ki varlığımızın devamının sağlayacak kurumlarımıza düşman ediliyoruz. Orduyu darbeci, hukuku hizipçi, emniyeti Fethullahçı yaptınız. Hemen her kurum bir biriyle kavgalı.

    Mutlu musunuz? Sağ- sol ile uğraştılar yıllarca, başaramadılar. Türk- Kürt dediler olmadı. Kışkırtıcı ayrıştırıcı açılımlar yetmedi bu Milleti ayırmağa, parçalamağa

    Şimdi baktılar olacağı yok; kurumlar üzerinden yükleniyorlar. Başarabilirler mi?

    Başaramasalar da değerlerimizin kaybı bizden çok şey götürür, bunu göze alabilir miyiz?

   Yakın dönem siyasi tarihimiz gediklerle, kara lekelerle doluyken siyasilerimiz bunu bilmezmiş gibi kurumları karıştırmaya devam ediyorlar.

    Son olay Erzincan Cumhuriyet başsavcısının kendinden rutbece düşük olan bir Savcı (ÖZEL) tarafından tutuklanması.

    Bu olay karşısında Hükümetten gelen ilk açıklama YARGI : BAĞIMSIZ. Sadece birkaç saat sonra Danıştay ve HSYK kararıyla (ÖZEL) savcının yetkileri sınırlanınca Hükümetten ikinci açıklama geliyor YARGI”ya DARBE. Yani sabah öyle, akşam böyle. Hukuku taraflaştırmaya kimin ne hakkı var?

   Soruyorum bir Cumhuriyet başsavcısı kaç yılda yetişiyor? Kritik görevlerde bulunmuş, önemli soruşturmalar başlatmış bir kanun adamının evinin basılması bana Kandil den gelen teröristleri hatırlattı. Teröriste tutuklanmama sözü veren; Devletin savcısını, hakimini ayaklarına getirenler Cumhuriyet in Savcısına neden terörist muamelesi yaptı?

    Soruyorum; Özel yetkili savcı ne anlama geliyor? Bir grup hukukçu özel yetkili savcının Cumhuriyet savcısı nı görevden alma yetkisi olmadığını söylerken bir grup ise tam aksini iddia ediyor. Hukuk kişilere ve durumlara göre değişen öznel bir mekanizma mıdır? Özel savcı ne kadar özel dir?

    Her şeyin üstünde olduğuna inandığımız hukuk sistemimizin en üst teşkilatı; Adalet Bakanlığıdır.

    Bakanlıklar mevcut iktidarın birer mekanizması olduğuna göre Adalet Bakanlığı nın ve dolayısıyla hükümetin hukuk üzerindeki etkisi ortaya çıkmıyor mu?

     Eğer yanılmıyorsam böyle bir mekanizmada bağımsız bir hukuk sisteminde ne kadar bahsedilebilir?

     Huzur hakların verilmesi, eşitliğin sağlanması ile mümkün olur.

     Siyasiler, bakanlık her kes elini çekmeli ki hukuk işlesin, kurumların kaybettiği güven, itibar geri kazanılsın.

    Çare belli; tüm etkilerden arındırılmış hukuk sistemi, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE