Samsun'daki üniversitelerde öğrenim gören Kazak öğrenciler, Turgut Özal Kız Öğrenci Yurdu'nda düzenlediklerini etkinlikte yöresel kıyafetlerle halk dansları gösterisi sundu. Öğrencilerden Meruert Tuysbaı, Shynar Sultanmakhmutova, Aıgerım Bakırova ve Tolganay Tlepova'nın hazırladığı Uygur mantısı, kurdak, Kazak mantısı, lagman ve bavursak gibi yemekler ile deve sütü ve kımız, davetlilere ikram edildi.
Bunun için Kazakistanlı kardeşlerimiz bize can kadar, kan kadar yakındır. Onların kültür ve mirasını Türkiye'de yaşatıp ve gelecek nesillere aktarmalıyız." dedi. Öğrencilerden Aıgerım Bakırova da Kazak kültürünü ve yemeklerini Samsun'da tanıtmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.